Βαρκελώνη: Ασθενής με κορωνοϊό μετά από 114 μέρες στη ΜΕΘ κάνει ηλιοθεραπεία!

Βαρκελώνη: Ασθενής με κορωνοϊό μετά από 114 μέρες στη ΜΕΘ κάνει ηλιοθεραπεία!

Ο ίδιος και τα αδέλφια του μολύνθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο στην Καταλονία, μόνο εκείνος όμως χρειάστηκε να νοσηλευτεί

Το ιατρικό προσωπικό βοήθησε τον Joan Soler Sendra, έναν ασθενή 63 ετών, να βρεθεί εκτός νοσοκομείου και να χαλαρώσει μπροστά από μια ηλιόλουστη ακτή στη Βαρκελώνη και να κάνει ηλιοθεραπεία.

Αποτελεί την πρώτη του εκδρομή μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες σε εντατική περίθαλψη στο Νοσοκομείο της Βαρκελώνης del Mar.

Ο Sendra και τα δύο αδέλφια του μολύνθηκαν με τον κοροναϊό τον περασμένο Νοέμβριο στην Καταλονία – αλλά μόνο ο Sendra έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο.

Αφού τελικά κατάφερε να αναπνεύσει χωρίς αναπνευστική υποστήριξη αυτή την εβδομάδα, ο Sendra, ο ασθενής με τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στο θάλαμο, χρειαζόταν να κάνει ηλιοθεραπεία και να αναπνεύσει θαλασσινό αέρα.

«Ηθική ώθηση»
«Για εμάς είναι μια ηθική κίνηση, μια ψυχολογική ώθηση», είπε ο αδελφός του Sendra, Jaume Soler, χαμηλώνοντας τη μάσκα του, έτσι ώστε ο Sendra, ο οποίος έχασε την ακοή του ως μωρό λόγω μηνιγγίτιδας, να μπορεί να διαβάσει τα χείλη του.

Η Δρ. Andrea Castellvi, αναπληρώτρια επικεφαλής της υπηρεσίας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, μίλησε για «ώθηση ζωτικότητας και επιθυμία να συνεχίσουν να πολεμούν».

Η Catellvi είπε ότι τα αρχικά συμπτώματα του Sendra ήταν παρόμοια με της γρίπης, αλλά επιδεινώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες λόγω υψηλού πυρετού και αδυναμίας του σώματος, που σημαίνει ότι δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει ούτε να αναπνεύσει μόνος του. «Αλλά τώρα προχωρούμε, σιγά-σιγά».

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ