Βαρκελώνη: Νοσηλευτές πάνε βόλτα στη θάλασσα ασθενείς με κορωνοϊό

Βαρκελώνη: Νοσηλευτές πάνε βόλτα στη θάλασσα ασθενείς με κορωνοϊό

Όταν οι ασθενείς εξέρχονται από τις ΜΕΘ, μια ομάδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τούς οδηγεί με τα κρεβάτια τους στην παραλία για να ρεμβάσουν τη θάλασσα


Κάτι που ειπώθηκε κατά κόρον στην πολύ δύσκολη περίοδο που επιβλήθηκε καραντίνα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και του πλανήτη σταδιακά λόγω της πανδημίας, είναι ότι ο κορωνοϊός μάς έκανε να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και κάποιες έννοιες που θεωρούσαμε, μέχρι πρότινος, δεδομένα. Μεταξύ αυτών,  απλές και καθημερινές συνήθειες, όπως ένα κρασί με φίλους ή μια βόλτα στη θάλασσα. 

Έτσι, κλινική στην οποία νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό στη Βαρκελώνη, σκέφτηκε πως θα ήταν μια καλή ιδέα να χαρίσει μία βόλτα στη θάλασσα σε εκείνους που βρίσκονται για μέρες απομονωμένοι σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, χωρίς επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους και χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα. 

Όταν, λοιπόν, οι ασθενείς εξέρχονται από τις ΜΕΘ, μια ομάδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τούς οδηγεί με τα κρεβάτια τους στην παραλία για να ρεμβάσουν τη θάλασσα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που «τρέχει» το νοσοκομείο del Mar, για μια περισσότερο «ανθρωπιστική» προσέγγιση της θεραπείας από τον ιό. Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και μας χαρίζουν ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, που τόση ανάγκη το έχουμε:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ