Βαρκελώνη: Θετικά στον κορωνοϊό 4 λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο

Βαρκελώνη: Θετικά στον κορωνοϊό 4 λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο

Τρεις λέαινες κι ένα λιοντάρι μολύνθηκαν από την Covid-19 και παρουσίασαν ελαφρά συμπτώματα

Τέσσερα λιοντάρια, τρεις λέαινες με τα ονόματα Ζάλα, Νίμα και Ραν Ραν και ένα αρσενικό λιοντάρι, ο Κιούμπε, διαγνώσθηκαν θετικά στον ιό αφού οι φύλακες του Ζωολογικού Κήπου της Βαρκελώνης παρατήρησαν πως τα ζώα είχαν εμφανίσει ελαφρά συμπτώματα -τα οποία εξαφανίστηκαν μετά από 15νθήμερη φαρμακευτική αγωγή.

Δύο μέλη του προσωπικού του ζωολογικού κήπου βρέθηκαν επίσης θετικά στον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες ερευνούν πώς μολύνθηκαν τα λιοντάρια.

Οι φύλακες έκαναν τεστ PCR στα λιοντάρια με τον ίδιο τρόπο που γίνονται τα τεστ αυτά στους ανθρώπους, καθώς τα ζώα είναι συνηθισμένα στην επαφή με το προσωπικού του ζωολογικού κήπου.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Βαρκελώνης ήρθε σε επαφή με κτηνιάτρους στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, όπου τέσσερις τίγρεις και τρία λιοντάρια είχαν βρεθεί θετικά στην Covid-19 τον Απρίλιο.

Είναι ο μόνος ζωολογικός κήπος όπου μεγάλα αιλουροειδή είναι γνωστό πως μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό. Όλα τα ζώα πάντως είναι καλά στην υγεία τους, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το τετράχρονο αρσενικό λιοντάρι και οι λέαινες, που είναι όλες 16 ετών, δεν είχαν επαφή με άλλα ζώα στον ζωολογικό κήπο, ο οποίος παραμένει ανοικτός για τους επισκέπτες.

Φωτογραφία: pixabay

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ