Βέτο Τραμπ στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Βέτο Τραμπ στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Την πεποίθησή του πως η Κίνα θα βγει κερδισμένη από το νέο νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προαναγγέλοντας πως θα ασκήσει βέτο.

Bέτο στο νέο αμυντικό νομοσχέδιο των ΗΠΑ θα ασκήσει ο εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς θεωρεί πως κερδισμένη μέσα από αυτό θα βγει η Κίνα.

Στις 11 Δεκεμβρίου, η Γερουσία στις ΗΠΑ υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες του 2021 το οποίο περιλαμβάνει κυρώσεις κατά του αγωγού Nord Stream 2 και της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Το νομοσχέδιο με προϋπολογισμό 740 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβάνει επίσης την απόσυρση 12.000 στρατιωτών από τη Γερμανία και προβλέπει περαιτέρω πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία, καθώς και απαγόρευση της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-ΗΠΑ.

Μετά την έγκριση από τη Γερουσία, ο Τραμπ έχει 10 ημέρες για να αποφασίσει αν θα υπογράψει το νομοσχέδιο ή θα το απορρίψει (βέτο).

Αν αρνηθεί να το εγκρίνει θα επιστρέψει στη Βουλή από όπου προέρχεται.

Το βέτο, ωστόσο, μπορεί να ανατραπεί από τα δύο τρίτα των ψήφων τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία. Αν συμβεί αυτό, το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος των ΗΠΑ.

Η αγορά των S-400 αποτελεί εδώ και αρκετό καιρό σημείο τριβής των ΗΠΑ με τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, Τουρκία, καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αναγκάσει τους γείτονες να εγκαταλείψουν την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας.

Πηγή: sputniknews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ