Βίκτορ Όρμπαν: Θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τις ρωσικές κυρώσεις μέχρι το τέλος του 2022

Newsroom
Newsroom

Οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων

Ο Βίκτορ Όρμπαν είναι έτοιμος να ξεκινήσει «εθνική διαβούλευση» στην Ουγγαρία, ώστε να ασκήσει πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τις κυρώσεις προς την Ρωσία, έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Σε μια συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, ο Όρμπαν κάλεσε τους υποστηρικτές του «να κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα άρει τις κυρώσεις το αργότερο μέχρι τα τέλη του έτους», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Magyar Nemzet, την ώρα που οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, το Fidesz ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση, μια μέθοδο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση από το 2015 για να καταγγελθεί, για παράδειγμα, η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Το ερωτηματολόγιο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι Ούγγροι πολίτες θα τους δώσει «την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους για το θέμα», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Μάτε Κότσις, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. «Δεν είναι φυσιολογικό οι κυρώσεις να αποφασίζονται αποκλειστικά από την ελίτ των Βρυξελλών», πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ