ΚΟΣΜΟΣ
Βολιβία: Δυο υποψήφιοι της δεξιάς προκρίνονται στον δεύτερο γύρο των εκλογών
Και οι δυο τους έχουν εξαγγείλει πως θα κατεδαφίσουν την κληρονομιά του πρώην προέδρου Εβο Μοράλες
Δυο υποψήφιοι της δεξιάς πρόκειται να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βολιβία, τη 18η Οκτωβρίου, αφού αναδείχθηκαν κυρίαρχοι στον πρώτο, ο οποίος διεξήχθη χθες, σηματοδοτώντας το τέλος δυο δεκαετιών κυβερνήσεων της αριστεράς, σύμφωνα με στατιστικές προβολές ινστιτούτων.
Προς γενική κατάπληξη, ο γερουσιαστής της χριστιανοδημοκρατικής κεντροδεξιάς, ο Ροδρίγο Πας, κατέλαβε την πρώτη θέση με 31,3 ως 31,6% των ψήφων, σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ipsos και Captura αντίστοιχα.
Ο πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της δεξιάς Χόρχε «Τούτο» Κιρόγα ακολούθησε σε μικρή απόσταση, με 27,1 ως 27,3% των ψήφων αντίστοιχα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Και οι δυο τους έχουν εξαγγείλει πως θα κατεδαφίσουν την κληρονομιά του πρώην προέδρου Εβο Μοράλες – άσκησε την εξουσία στη χώρα από το 2006 ως το 2019 – εφαρμόζοντας φιλελεύθερα οικονομικά μέτρα, τονίζοντας πως έτσι θα βγει η χώρα «από την κρίση στην οποία είναι βυθισμένη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
