Βόρεια και Νότια Κορέα αποκατέστησαν τους διαύλους επικοινωνίας, έπειτα από έναν χρόνο

 Βόρεια και Νότια Κορέα αποκατέστησαν τους διαύλους επικοινωνίας, έπειτα από έναν χρόνο

Συμφώνησαν να επαναφέρουν σε λειτουργία τους διαύλους επικοινωνίας

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα αποκατέστησαν τους διαύλους επικοινωνίας, που είχε διακόψει η Πιονγιάνγκ πριν από ένα χρόνο όταν οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν ραγδαία. 

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν ανταλλάξει πολλές επιστολές από τον Απρίλιο και συμφώνησαν να αποκατασταθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας, ανακοίνωσε η Σεούλ.  

Σύμφωνα με το KCNA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών άρχισαν να επαναλειτουργούν από τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα). 

«Οι δύο ηγέτες εξέτασαν τρόπους αποκατάστασης των σχέσεων ανταλλάσσοντας επιστολές και συμφώνησαν να αποκατασταθούν οι κομμένοι δίαυλοι επικοινωνίας ως το πρώτο βήμα για αυτή τη διαδικασία», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Νοτιοκορεάτη προέδρου. 

«Επίσης υπήρξε συμφωνία για ανάκτηση της εμπιστοσύνης το συντομότερο δυνατό και να καλλιεργηθεί η πρόοδος των σχέσεων ξανά», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση. Σύμφωνα με το KCNA, η αποκατάσταση της επικοινωνίας είναι «ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την προώθηση της συμφιλίωσης». 

Τον Ιούνιο του 2020 η Πιονγιάνγκ είχε διακόψει τη λειτουργία των διαύλων επικοινωνίας με τη Σεούλ, και ακολούθησε η καταστροφή του διακορεατικού γραφείου συνδέσμου που είχε στηθεί στη Βόρεια Κορέα το 2018. 

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ