Βόρεια Κορέα: Τη μείωση των γεννήσεων θέλει να αντιμετωπίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Newsroom
Newsroom

Τα σχόλια του Κιμ έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για μητέρες στην Πιονγκγιάνγκ χθες, Κυριακή

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η μείωση των γεννήσεων στη χώρα, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Τα σχόλια του Κιμ έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για μητέρες στην Πιονγκγιάνγκ χθες, Κυριακή.

«Η αποτροπή της μείωσης των ποσοστών γέννησης και η σωστή φροντίδα των παιδιών είναι όλα από τα οικιακά μας καθήκοντα που χρειάζεται να διαχειριστούμε ενώ εργαζόμαστε με μητέρες», δήλωσε ο Κιμ σε εκδήλωση.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό εκτιμά ότι το 2023 το ποσοστό γεννήσεων ή ο μέσος όρος του αριθμού των παιδιών που γεννιούνται από μία γυναίκα στη Βόρεια Κορέα, διαμορφώθηκε στο 1,8 εν μέσω παρατεταμένης μείωσης στο ποσοστό τις τελευταίες δεκαετίες.

Το ποσοστό γεννήσεων παραμένει υψηλότερο συγκριτικά με κάποιες γειτονικές χώρες της Βόρειας Κορέας, που επίσης καταγράφουν αντίστοιχη πτωτική τάση. Η Νότια Κορέα είδε το ποσοστό γεννήσεων να υποχωρεί στο χαμηλό ρεκόρ του 0,78 πέρυσι, ενώ στην Ιαπωνία το ποσοστό μειώθηκε στο 1,26.

Η Βόρεια Κορέα, που έχει πληθυσμό περίπου 25 εκατ. ανθρώπων, βρέθηκε τις τελευταίες δεκαετίες αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, ακόμα και με φονικό λιμό τα χρόνια του 1990 --συχνά αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες που καταστρέφουν τη γεωργική συγκομιδή.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ευχαρίστησε τις μητέρες για τον ρόλο τους στην ενίσχυση της δύναμης του έθνους.

«Και εγώ πάντα σκέπτομαι τις μητέρες όταν δυσκολεύομαι να διαχειριστώ το κόμμα και τις ευθύνες του κράτους», δήλωσε ο Κιμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ