Βραζιλία: Το 29% των πολιτών αποδοκιμάζει τα πεπραγμένα του Λούλα στην προεδρία

Newsroom
Newsroom

Το 38% βλέπει θετικά το μέχρι στιγμής έργο του

 

Αποδοκιμασίες προκύπτουν σχεδόν από το 1/3 των πολιτών της Βραζιλίας αναφορικά με την παρουσία του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα στην προεδρία της χώρας το 2023, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο.

Ο Λούλα, 77 ετών, που ασκεί τα καθήκοντά του από τον Ιανουάριο, μετά την οριακή νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στις οποίες αντιμετώπισε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου, πιστώνεται θετικές απόψεις για το έργο του ως τώρα από το 38% του δείγματος μεν, αλλά αντίθετα το 29% αποδοκιμάζει τα πεπραγμένα του, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Datafolha για λογαριασμό της εφημερίδας Folha de São Paulo.

Ο κ. Μπολσονάρου, ο πρώην πρόεδρος (2019-2022), ουδέποτε αναγνώρισε την εκλογική του ήττα. Την 8η Ιανουαρίου, μία εβδομάδα αφού ανέλαβε την εξουσία ο Λούλα, οπαδοί του ακροδεξιού πολιτικού εισέβαλαν στα κτίρια της προεδρίας, του Κογκρέσου και του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Μπραζίλια προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων έργα τέχνης ανυπολόγιστης αξίας.

Έπειτα από περίπου τρεις μήνες ιδιότυπης εξορίας του στις ΗΠΑ, αναχώρησε για τη χώρα αυτή πριν από την ορκωμοσία του διαδόχου του, επέστρεψε στη Βραζιλία αυτή την εβδομάδα. Η δημοσκόπηση της Νταταφόλια διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.028 πολιτών σε 126 πόλεις την Τετάρτη και την Πέμπτη. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ