Βραζιλία: Έρευνα με μαζικό εμβολιασμό σε νησί κατά του κορωνοϊού

Βραζιλία: Έρευνα με μαζικό εμβολιασμό σε νησί κατά του κορωνοϊού

Τον πρώτο εμβολιασμό έκανε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος στο παρελθόν είχε τηρήσει σκεπτικιστική στάση έναντι των εμβολιαστικών σκευασμάτων.

Ένα ειδυλλιακό τοπίο κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Κανονικά τόπος χαλαρών διακοπών, όμως τώρα το θέατρο μιας σημαντικής μελέτης για την επίπτωση και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συντονίζεται από το ίδρυμα Οσβάλντο Κρουζ, η πολιτεία του Ρίο εμβολιάζει μαζικά όλο τον ενήλικο πληθυσμό του νησιού Πακετά στον κόλπο Γκουαναμπάρα. Η έρευνα συνδέεται με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας και ο υπουργός Μαρσέλο Κεϊρόγκα ήταν εκείνος που, αν και στο παρελθόν ως γιατρός είχε εκφράσει αμφιβολίες για την αποτεελσματικότητα του σκευάσματος, χορήγησε την πρώτη δόση.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το εμβόλιο «διαβατήριο ελευθερίας»: «Μέχρι το τέλος του έτους, ολόκληρος ο πληθυσμός της Βραζιλίας άνω των 18 ετών θα έχει ανοσοκοποιηθεί έναντι της COVID-19 με δύο δόσεις του εμβολίου. Είναι το διαβατήριο για την ελευθερία μας».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ