Βρετανία: Έξω φρενών ζωοφιλικές οργανώσεις για περιπολικό που πάτησε μοσχαράκι

Newsroom
Newsroom

Η αστυνομία του Σάρεϊ αντιμετωπίζει δριμύτατες επικρίσεις αφού εμβόλισε αγελάδα που δραπέτευσε με όχημα της αστυνομίας

Έξω φρενών η κοινή γνώμη της Βρετανίας με την αστυνομία του Σάρεϊ. Μέχρι και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών απαιτεί «επείγουσες εξηγήσεις» για την «σκληρή» προσπάθεια σύλληψης του περιπλανώμενου ζώου. Συγκεκριμένα ο Τζέιμς Κλέβερλι ζήτησε από την αστυνομία του Σάρεϊ να δώσει «πλήρεις και επείγουσες εξηγήσεις» μετά από πλάνα που έδειξαν αστυνομικούς να χρησιμοποιούν ένα αυτοκίνητο για να εμβολίσουν μια αγελάδα που δραπέτευσε.

Τα πλάνα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και έδειχναν αστυνομικούς να εμβολίζουν δύο φορές την αγελάδα με το περιπολικό τους, ενώ ένας παρευρισκόμενος μάρτυρας ακούγεται να φωνάζει:

Σε ανάρτησή του στο X, ο Κλέβερλι έγραψε: «Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία λογική ανάγκη για αυτή την ενέργεια. Ζήτησα μια πλήρη, επείγουσα εξήγηση για αυτό. Φαίνεται να είναι αχρείαστα «βαρύς» χειρισμός». Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, αφού η αστυνομία του Σάρεϊ έλαβε αναφορές για μια αγελάδα που κυκλοφορούσε σε διάφορους κεντρικούς δρόμους στην περιοχή Staines-upon-Thames. Σύμφωνα με την αστυνομία, έλαβε αναφορές ότι η αγελάδα επιτίθετο σε μέλη του κοινού και είχε προκαλέσει ζημιές σε ένα αυτοκίνητο.

 

Τι λέει η αστυνομία του Σάρεϊ – Περισσότερες αντιδράσεις

Η αγελάδα σηκώθηκε στα πόδια της μετά το πρώτο χτύπημα, αλλά το περιπολικό την χτύπησε για δεύτερη φορά και φαίνεται ότι σταμάτησε με το ζώο κάτω από το όχημα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάρεϊ δήλωσε ότι προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν με ασφάλεια την αγελάδα επί πολλές ώρες και εξέτασαν διάφορες επιλογές προτού τη χτυπήσουν με αυτοκίνητο. Η αστυνομία δήλωσε ότι το θέμα παραπέμφθηκε στο τμήμα επαγγελματικών προτύπων της, που ελέγχει αν τηρείται ο κανονισμός της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι η αγελάδα υπέστη σημαντικό κόψιμο στο πόδι της και νοσηλεύεται υπό την φροντίδα κτηνιάτρων. Εκπρόσωπος της RSPCA (βρετανική οργάνωση για την ευζωία των ζώων) δήλωσε: «Αυτό το βίντεο είναι πολύ ανησυχητικό και οδυνηρό. Θα έρθουμε επειγόντως σε επαφή με την αστυνομία για να κατανοήσουμε τις συνθήκες ως προς το τι συνέβη».

Ο ακτιβιστής της άγριας ζωής και παρουσιαστής Κρις Πάκχαμ δήλωσε στο BBC ότι δεν ήξερε «από πού να αρχίσει με αυτό. Αλλά είναι σίγουρα παράνομο και πρέπει να διερευνηθεί και να διωχθεί ποινικά». Πρόσθεσε: «Τι είδους τέρας εμβολίζει ένα μοσχάρι, δύο φορές;»

Ο επιθεωρητής Σαμ Άντκοκ δήλωσε: «Ξέρω ότι αυτό προκάλεσε αγωνία και θα ήθελα να ευχαριστήσω την κοινότητα για το ενδιαφέρον της. Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί το περιπολικό της αστυνομίας ελήφθη μόνο αφού απέτυχαν άλλες μέθοδοι για να σταματήσει η αγελάδα».

«Θα διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τις ενέργειες που οδήγησαν σε αυτό, αλλά η εστίασή μας ανά πάσα στιγμή είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του κοινού. Γνωρίζω ότι κυκλοφορούν βίντεο από το περιστατικό αυτό, τα οποία το κοινό μπορεί να τα βρει ανησυχητικά. Θα παρακαλούσα να μας αποσταλούν άμεσα αυτά τα βίντεο, ώστε να βοηθηθεί η έρευνά μας».

 

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ