Βρετανία - Κορωνοϊός: Κανονικά η λήξη του lockdown παρά την παραλλαγή Δέλτα

Βρετανία - Κορωνοϊός: Κανονικά η λήξη του lockdown παρά την παραλλαγή Δέλτα

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων οι θάνατοι παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο ανέφερε ο Υπουργός Υγείας της χώρας

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε την Τρίτη πως τα δεδομένα για τον κορωνοϊό φαίνονται ενθαρρυντικά και αυτή τη στιγμή δείχνουν πως το lockdown στην Αγγλία μπορεί να τερματιστεί πλήρως στις 19 Ιουλίου, όπως σχεδιαζόταν, διότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων δεν οδηγεί σε θανάτους.

«Είμαστε σε πορεία για να ανοίξουμε στις 19 Ιουλίου και θα παρακολουθήσουμε προσεκτικά και θα δούμε τα δεδομένα ιδιαίτερα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Χάνκοκ μιλώντας στο ραδιοσταθμό του BBC.

 

«Θα έλεγα όμως ότι τα δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα περίπου, ήταν ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα βλέποντας τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν, ο οποίος παραμένει πολύ, πολύ χαμηλός και δείχνει ότι το εμβόλιο λειτουργεί».

Για 19 Ιουνίου είχε προγραμματιστεί αρχικά η καθολική άρση του λοκντάουν
Αν και αρχικά η καθολική άρση των περιοριστικών μέτρων ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου, η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα, όπως μετονομάστηκε η ινδική μετάλλαξη, άλλαξε τα σχέδια. Όπως είχε δηλώσει ο και πρωθυπουργός της Βρετανίας, ακούγοντας τα δεδομένα που παρουσίασαν οι ειδικοί «Πιστεύω ότι είναι λογικό να περιμένουμε λίγο ακόμα». 

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ