Βρετανικές κυρώσεις κατά του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Ο Αμπράμοβιτς είναι ένας από τους επτά Ρώσους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο στόχαστρο της βρετανικής κυβέρνησης.

Κυρώσεις σε βάρος του πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση με φόντο τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Αμπράμοβιτς είναι ένας από τους επτά Ρώσους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο στόχαστρο της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Αμπράμοβιτς είδε τα περιουσιακά του στοιχεία να δεσμεύονται, αλλά η Τσέλσι έλαβε αθλητική άδεια για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως ποδοσφαιρική ομάδα. Ωστόσο, τα μέτρα σημαίνουν ότι δεν θα του επιτρέπεται πλέον να πουλήσει την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι.

Και ο σύλλογος πρόκειται επίσης να επηρεαστεί με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας πώλησης εισιτηρίων, με μόνο τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας να μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες.

«Δεδομένου του σημαντικού αντίκτυπου που θα είχαν οι σημερινές κυρώσεις στην ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι και των πιθανών επιπτώσεων που θα είχε αυτό, η κυβέρνηση δημοσίευσε σήμερα το πρωί μια άδεια που επιτρέπει τη συνέχιση ορισμένων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο στην Τσέλσι», ανέφερε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βρετανίας.

«Αυτό περιλαμβάνει άδειες για τον σύλλογο να συνεχίσει να παίζει αγώνες και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Αυτή η άδεια θα επιτρέπει μόνο ορισμένες ρητά κατονομαζόμενες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι το ορισμένο άτομο δεν θα είναι σε θέση να παρακάμψει τις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Η άδεια θα βρίσκεται υπό συνεχή επανεξέταση και θα συνεργαζόμαστε στενά με τις ποδοσφαιρικές αρχές».

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ