Βullying: Πρέπει επιτέλους να ανοίξουν τα στόματα

Βullying: Πρέπει επιτέλους να ανοίξουν τα στόματα
Newsroom
Newsroom

Αστυνομικός μιλάει για το ανησυχητικό φαινόμενο

σχολικός εκφοβισμός και η παραβατικότητα των νέων απασχολεί έντονα την κοινωνία μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά που καθημερινά γίνονται γνωστά. Ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για τα θλιβερά περιστατικά που απασχολούν την ΕΛ.ΑΣ.

«Γίνονται συχνά συλλήψεις από την αστυνομία για τις επιθέσεις εφήβων που γίνονται και στους σχολικούς χώρους αλλά και εκτός σχολικών χώρων, για λόγους κλοπής και “τσαμπουκά”» δήλωσε ο κ. Ρήγας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όντως υπάρχει ένα εμφανές πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία και το ζητούμενο είναι να δούμε τι το προκαλεί.

«Είναι η κακή χρήση του Διαδικτύου, είναι η απόσταση μεταξύ γονέων και παιδιών είναι η αδιαφορία των αρχών και των σχολικών διοικήσεων;» αναρωτήθηκε ο κ. Ρήγας επισημαίνοντας ότι είναι δύσκολο για τους αστυνομικούς να χειριστούν αυτές τις υποθέσεις που αφορούν ανήλικους.

Πρέπει να ανοίξουν στόματα

«Πρέπει να μη στιγματιστεί ένας ανήλικος που κάνει λάθος σε αυτή την ηλικία. H ευθύνη βαραίνει και τους γονείς γι’ αυτό και οδηγούνται στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

«Πρέπει να το δούμε ως κοινωνία και πρέπει επιτέλους να ανοίξουν τα στόματα» τόνισε ο κ. Ρήγας ο οποίος υπενθύμισε την υπόθεση Γιακουμάκη που είχε συνταράξει πριν από χρόνια το πανελλήνιο.

«Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί να φοβάται να πάει σχολείο ή να δέχεται μπούλινγκ για τη διαφορετικότητά του», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καλώντας τους πολίτες να απευθύνονται, όταν χρειάζεται, στην ΕΛ.ΑΣ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ