Δέματα με γουρουνοκεφαλές εστάλησαν ταυτόχρονα σε τρεις Ρώσους σχολιαστές που τάσσονται υπέρ του πολέμου

Newsroom
Newsroom

Την είδηση μεταδίδουν το πρακτορείο Ria Novosti, το Russia Today και το κανάλι «112» στο Telegram, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

 Στον σχολιαστή του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti Τιμοφέι Σεργκέιτσεφ, στον φωτορεπόρτερ του πρακτορείου TASS Μιχαήλ Τερεσένκο και στον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Κονσταντίν Σιφκόφ εστάλησαν στα σπίτια τους δέματα με γουρουνοκεφαλές.

Την είδηση μεταδίδουν το πρακτορείο Ria Novosti, το Russia Today και το κανάλι «112» στο Telegram, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

Σύμφωνα με το κανάλι «112», ο Σεργκέιτσεφ έλαβε ένα δέμα με γουρουνοκεφαλή στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Σιφκόφ στις 20 Σεπτεμβρίου και ο Τερεσένκο στις 19 Σεπτεμβρίου. Ο διανομέας που έδωσε το δέμα στον Τερεσένκο είχε να παραδώσει άλλα τέσσερα δέματα με γουρουνοκεφαλές. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι είναι άγνωστο ποιος βρίσκεται πίσω από τις αποστολές των δεμάτων αυτών, αναφέροντας ότι και οι τρεις πολιτικοί αναλυτές πριν την παραλαβή των δεμάτων είχαν δεχθεί απειλές.

«Για άλλη μια φορά, ορισμένα άτομα δεν στέκονται στο ύψος των αγαπημένων τους ΗΠΑ. Εκεί έχουν ένα κεφάλι αλόγου και μια σικελική μαφία. Και εδώ, όπως πάντα, είναι απλά γουρούνια», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του RIA Novosti. Ανέφεραν επίσης ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Ο Σεργκέιτσεφ στην στήλη του στο Ria Novosti έγραφε για την «αποουκρανικοποίηση» της Ουκρανίας.

Ο Σιφκόφ δήλωσε ότι όταν έφθασε το δέμα στις 19 Σεπτεμβρίου δεν ήταν στη Μόσχα. «Ενημέρωσα τις αρμόδιες δομές. Έλαβα ένα τηλεφώνημα με απειλές για σωματική βία, απειλές θανάτου, απαιτήσεις να σταματήσω να υποστηρίζω τις ενέργειες του προέδρου Πούτιν… Έτσι, ο εχθρός πιστεύει ότι κάνουμε καλή δουλειά, η υψηλότερη αξιολόγηση είναι η αξιολόγηση του εχθρού», ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το RT. Όπως δήλωσε ο ίδιος στις απειλές που δέχθηκε του είπαν στην κυριολεξία: «Έχουμε μακριά χέρια και μπορούμε να σας σκοτώσουμε οποιαδήποτε στιγμή και δεν θα πάθουμε τίποτα».

Τον Απρίλιο του 2023 είχε μεταδοθεί σύμφωνα με τον ιστότοπο Meduza, ότι στους Σερφγκέιτσεφ, Σιφκόφ και Τερεσένκο είχαν σταλεί δέματα με γύψινες προτομές που έμοιαζαν με αγαλματίδια οι οποίες περιείχαν εκρηκτικά, ενώ συμμετείχαν σε βραδιά που είχε διοργανώσει ο Βλαντλέν Τατάρκσι. Από την έκρηξη ενός αγαλματιδίου είχε σκοτωθεί ο Τατάρσκι ενώ τραυματίσθηκαν 40 άτομα.

 

 

Φωτογραφία από David Aguirre από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ