Δωρεάν στο Youtube οι ταινίες του Κεν Λόουτς

Δωρεάν στο Youtube οι ταινίες του Κεν Λόουτς

Ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης κάνει το δικό του δώρο στους συνανθρώπους του που δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό

Συνεχίζεται αμείωτη η προσφορά αλληλεγγύης των απανταχού καλλιτεχνών στους συνανθρώπους τους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη νέα, σκληρή πραγματικότητα του κορωνοϊού. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πως προσφέρει, εντελώς δωρεάν, τις ταινίες του προκειμένου να κρατήσουν συντροφιά σε όλους όσοι βρίσκονται απομονωμένοι στα σπίτια τους.

Οι ταινίες του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη θα προβάλλονται, χωρίς καμία απολύτως χρέωση, στο κανάλι που ο ίδιος διαθέτει στο you tube. Ανάμεσα στις ταινίες που διατίθενται είναι και οι «Τhe Rank and File», «The Price Of Coal», «In Two Minds», «Up to Junction», «Three Clear Sundays», «The End of Arthur’s Marriage» κ.α.


Η ταινία «Three Clear Sundays» είναι ανάμεσα σε αυτές που διατίθενται δωρεάν
Ο Κεν Λόουτς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της γενιάς του. Βαθιά πολιτικοποιημένος, δεν παραλείπει να περνά μέσα από τις ταινίες του μηνύματα της Αριστερής ιδεολογίας του αλλά και να αντιδρά, δημοσίως, στην κοινωνική αδικία, την ανισότητα αλλά και σε πολιτικές τις οποίες θεωρεί πως στρέφονται εναντίον των πολιτών αυτού του κόσμου.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει αποσπάσει πολλές και σημαντικές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων και δύο Χρυσοί Φοίνικες για τις ταινίες του «Ο άνεμος χορεύει στο κριθάρι » (2006) και «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» (2016) και δύο Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου για το «Ριφ – Ραφ» (1991) και «Γη και Ελευθερία» (1995).
 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ