Έχασε το στέμμα της επειδή… έκανε twerking στο TikTok

Έχασε το στέμμα της επειδή… έκανε twerking στο TikTok

Το βίντεο ανέβηκε από τον προσωπικό λογαριασμό της Λούσι Μάινο στα social media

Μετά τη Μις Σρι Λάνκα, που έχασε το στέμμα της επειδή… είναι διαζευγμένη, σειρά είχε η Μις Παπούα Νέα Γουινέα, που καθαιρέθηκε από τον θρόνο της ομορφιάς, εξαιτίας ενός βίντεο στο TikTok, στο οποίο εμφανιζόταν να κάνει twerking για δύο λεπτά.

H 25χρονη καλλονή Λούσι Μάινο ανέβασε στα social media – και δέχτηκε διαδικτυακό εκφοβισμό – ένα άκρως σύμφωνα με τους χρήστες προκλητικό βίντεο στο οποίο η ίδια χορεύει twerking.

Αν και είναι σύνηθες στο Τik Tok να ανεβαίνουν χορευτικά βίντεο το εν λόγω θεωρήθηκε ακατάλληλο, κατηγορήθηκε για μισογυνισμό και η επιτροπή των καλλιστείων της αφαίρεσε το στέμμα.

Το βίντεο ανέβηκε από τον προσωπικό λογαριασμό της Λούσι Μάινο στα social media και το YouTube και δέχτηκε θύελλα αντιδράσεων κυρίως για τον τρόπο που χορεύει.

«Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενδυνάμωση των γυναικών. O διαγωνισμός προωθεί την πολιτιστική κληρονομιά, την παράδοση και την ανταλλαγή αξιών μέσω του τουρισμού», αναφέρει σε δήλωσή της η διοργανώτρια αρχή των καλλιστείων. «Η MPIP PNG προωθεί τις αρετές της εμπιστοσύνης, της αυτοεκτίμησης, της ακεραιότητας και της κοινοτικής υπηρεσίας με παράλληλη εστίαση στην εκπαίδευση».

Ο Άλαν Μπερντ, κυβερνήτης του East Sepik και αντιπρόεδρος του Συνασπισμού Κοινοβουλευτικών ενάντια στη Βία με βάση το Φύλο, κατήγγειλε την διαδικτυακή παρενόχληση της Μάινο, γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα:

«Τι είδους κοινωνία καταδικάζει τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες γυναικών αλλά αναστατώνεται όταν μια νεαρή γυναίκα χορεύει έτσι»;

Μια πρώην Μiss PNG, που για λόγους ευνόητους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της χαρακτήρισε το περιστατικό βαθιά σεξιστικό.

«Είμαι βέβαιος ότι αν μια ανδρική δημόσια φιγούρα ανέβαζε ένα παρόμοιο βίντεο στο TikTok όλοι θα γελούσαμε ή και θα τον επαινούσαμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ