Έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες για την Ουκρανία

Newsroom
Newsroom

Ποιοι θα συμμετάσχουν

Οι πρεσβευτές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προσκληθεί σε έκτακτη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση κρίσεων τη Δευτέρα ώστε να συζητήσουν τις ανησυχίες σχετικά με την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσαν ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι πρεσβευτές δεν είναι συνήθως παρόντες στις συνεδριάσεις της ομάδας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης πολιτικών κρίσεων, η οποία περιλαμβάνει αξιωματούχους από την εκτελεστική εξουσία της ΕΕ και τη διπλωματική της υπηρεσία.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στις Βρυξέλλες αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδος, ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο πρακτορείο.
«Επικίνδυνη στιγμή»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

Μιλώντας στο BBC, ο Μπορέλ υποστήριξε ότι ο πόλεμος έφτασε σε μια «επικίνδυνη στιγμή».

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς η Ρωσία ξεκινά μια μερική επιστράτευση και προχωρά στην προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας.

Προηγήθηκαν επιτυχημένες αντεπιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την επανακατάκτηση ουκρανικών περιοχών που βρίσκονταν υπό ρωσικό έλεγχο από τις αρχές της σύγκρουσης.
«Να βρεθεί διπλωματική λύση – Οι Ρώσοι έχουν στριμωχτεί»

«Σίγουρα είναι μια επικίνδυνη στιγμή, γιατί ο ρωσικός στρατός έχει σπρωχτεί σε μια γωνία και η αντίδραση του Πούτιν – απειλώντας με τη χρήση πυρηνικών όπλων – είναι πολύ κακή», είπε ο Μπορέλ, προσθέτοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια «διπλωματική λύση».

Και αυτή είναι η λύση που «διαφυλάσσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Διαφορετικά, μπορούμε να τελειώσουμε τον πόλεμο, αλλά δεν θα έχουμε ειρήνη και θα έχουμε έναν άλλο πόλεμο», πρόσθεσε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ