Εκτός CNN ο παρουσιαστής Κρις Κουόμο

Εκτός CNN ο παρουσιαστής Κρις Κουόμο

Λόγω εμπλοκής στο σεξουαλικό σκάνδαλο με τον κυβερνήτη Νέας Υόρκης

Ο παρουσιαστής του CNN Κρις Κουόμο απομακρύνθηκε οριστικά από το αμερικανικό δίκτυο, λόγω της βοήθειας που προσέφερε στον αδερφό του και πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, ο οποίος κατηγορείτο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η απόφαση ελήφθη μετά την παρουσίαση νέων εγγράφων από την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, που καταδείκνυαν την έκταση της στήριξης που προσέφερε στον μεγαλύτερο αδερφό του, Άντριου Κουόμο -ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από  καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλων του.

Τα έγγραφα δείχνουν «μεγαλύτερη εμπλοκή στην υπόθεση του αδερφού του απ’ ό,τι, αρχικά, γνωρίζαμε» ανέφερε το CNN.

Οι χιλιάδες σελίδες που παρουσίασε η Γενική Εισαγγελέας, Λετίσια Τζέιμς, τη Δευτέρα, δείχνουν πως ο Κουόμο ο νεότερος διαρκώς πίεζε το προσωπικό του κυβερνήτη αδερφού του να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην εκστρατεία υπεράσπισής του.  Οι παρασκηνιακές προσπάθειές του να βοηθήσει τον αδερφό του εκλαμβάνονται ως παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Το CNN είχε υπερασπιστεί τον εργαζόμενό του που εντάχθηκε στο δυναμικό του το 2013, παρά τη φημολογία για την αμφιλεγόμενη προσπάθειά του να καλύψει τον αδερφό του.

Ο εργαζόμενος του Κουόμο

Το δίκτυο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει: «Τα έγγραφα τα οποία δεν γνωρίζαμε πριν την παρουσίασή τους, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα. Όταν ο Κρις παραδεχόταν πως πρόσφερε συμβουλευτική βοήθεια στο προσωπικό του αδερφού του, παραβίασε τους κανόνες μας και εμείς το αναγνωρίσαμε δημοσίως. Όμως, εκτιμήσαμε και την ιδιαίτερη θέση στην οποία βρισκόταν και κατανοήσαμε την ανάγκη του να προτάξει την οικογένειά του έναντι της δουλειάς. Παρόλα αυτά, τα έγγραφα αυτά υποδεικνύουν μεγαλύτερη εμπλοκή στην υπόθεση του αδερφού του απ’ ό,τι εμείς γνωρίζαμε».

Τον περασμένο Μάρτιο, ολοκληρώθηκε η κρατική έρευνα καταδεικνύοντας πως ο Άντριου Κουόμο -του οποίου ο πατέρας ήταν, επίσης, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης από το κόμμα των Δημοκρατικών- παρενόχλησε σεξουαλικά ένδεκα γυναίκες του επιτελείου του.

Ο νεότερος Κουόμο ζήτησε συγγνώμη τον Μάιο για τα μηνύματα με την ομάδα του αδερφού του και επανέλαβε πως ήταν ακλόνητα υπέρ των θυμάτων.

Ο Κρις Κουόμο

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ