Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Oruc Reis εξακολουθεί να βρίσκεται εντός των συντεταγμένων που είχαν καθοριστεί μέσω της παράνομης τουρκικής Navtex

Λίγο μετά τις 19:20 την Τετάρτη το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, κινούμενο πλέον μέσα στο πεδίο της κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Oruc Reis εξακολουθεί να βρίσκεται εντός των συντεταγμένων που είχαν καθοριστεί μέσω της παράνομης τουρκικής Navtex.

Μάλιστα, το σκάφος εξακολουθεί να πλέει με ποντισμένα στα καλώδια του, χαράσσοντας πορεία προς βορειοανατολικά με ταχύτητα 4 κόμβων.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στο έκτακτο διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου  διεμήνυσε πως «Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί» είπε τονίζοντας σε αυστηρό ύψος «Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται. Και για αυτό ακριβώς και δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς. Ούτε, όμως, και ανέχεται προκλητικές ενέργειες».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν νωρίτερα αλλεπάλληλες διπλωματικές επαφές με τον διεθνή παράγοντα με "φόντο" την τουρκική προκλητικότητα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ