Εντόπισαν 20.000 καρύδες που μέσα «έκρυβαν» κοκαΐνη σε υγρή μορφή

Εντόπισαν 20.000 καρύδες που μέσα «έκρυβαν» κοκαΐνη σε υγρή μορφή

Το φορτίο είχε προορισμό την Ιταλία

Ένα τεράστιο φορτίο 20.000 καρύδων που εσωτερικά ήταν γεμάτες με υγρή κοκαΐνη εντόπισαν οι αρχές σε λιμάνι της Κολομβίας. Το εν λόγω φορτίο είχε σύμφωνα με πληροφορίες προορισμό την Ιταλία.

Ειδική μονάδα για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών σε συνεργασία με την αστυνομία της χώρας βρήκε τις καρύδες κρυμμένες σε 500 πάνινες σακούλες σε ένα κοντέινερ που επρόκειτο να αναχωρήσει από το λιμάνι της Καρθαγένης της Καραϊβικής για τη Γένοβα στη βορειοδυτική ακτή της Ιταλίας.

«Κατά την επιθεώρηση, διαπιστώθηκε ότι το νερό στο τροπικό φρούτο ήταν υγρή κοκαΐνη», σημείωσε η εθνική εισαγγελία της Κολομβίας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη.

Οι αρχές έστειλαν τις καρύδες σε εργαστήριο για να διαπιστωθεί η ακριβής ποσότητα κοκαΐνης που περιέχουν. Ερευνούν επίσης πού ακριβώς φορτώθηκαν και ποιος επρόκειτο να τις παραλάβει στη Γένοβα.

Η διάλυση της κοκαΐνης σε νερό ως καμουφλάζ είναι ένας συνηθισμένος τρόπος διακίνησης του ναρκωτικού. Ωστόσο, η εν λόγω τακτική με τις καρύδες θεωρείται από τις αρχές σπάνιος τρόπος εμπορίας της εν λόγω ουσίας.  

 

Με πληροφορίες από Vice

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ