Επείγουσες έρευνες για πιθανή διπλή εγκληματική ενέργεια μετά την εξαφάνιση 2 γυναικών

Επείγουσες έρευνες για πιθανή διπλή εγκληματική ενέργεια μετά την εξαφάνιση 2 γυναικών

Μπροστά σε διπλή εγκληματική ενέργεια ενδέχεται να βρίσκονται οι αστυνομικοί ανακριτές, που διερευνούν την εξαφάνιση δυο γυναικών, 33 και 43 χρόνων, ρωσικής καταγωγής

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, την εξαφάνιση των δυο γυναικών κατήγγειλε φιλικό πρόσωπο της 43χρονης, στις 19 Νοεμβρίου, αναφέροντας ότι είχαν να δώσουν σημεία ζωής από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Τα στοιχεία τους δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της επόμενης μέρας και άρχισαν έρευνες για εντοπισμό τους, ενώ στο χώρο διαμονής τους, στη Λάρνακα, εντοπίστηκαν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα και διαπιστώθηκε πως δεν εγκατέλειψαν την Κυπριακή Δημοκρατία από οποιαδήποτε νόμιμο σημείο εισόδου – εξόδου.

«Στις 20 με 24 του μήνα έγιναν έρευνες στις επαρχίες Λάρνακας καθώς και Λεμεσού και Λευκωσίας, ανακρίθηκαν κάποια πρόσωπα, χωρίς θετικό αποτέλεσμα», είπε, ενώ στη συνέχεια εξασφαλίστηκαν στοιχεία εναντίον του 32χρονου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ο ύποπτος κλήθηκε για ανάκριση στις 25 Νοεμβρίου και ανακρινόμενος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς, ενώ προέκυψαν κάποια στοιχεία που δημιουργούσαν υπόνοιες ότι ενέχεται στην υπόθεση.

Ο ύποπτος συνελήφθη τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου  και τέθηκε υπό επταήμερη κράτηση, την ίδια μέρα,  από το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας, για αδικήματα που έχουν σχέση με απαγωγή και αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του.

Η ανησυχία των Αρχών για την τύχη των δυο γυναικών ενισχύθηκε μετά τον εντοπισμό συγκεκριμένων τεκμηρίων σε εξοχική κατοικία, στην επαρχία Λεμεσού, ιδιοκτησίας άλλου προσώπου, το οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον 32χρονο, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει σχέση με την υπόθεση.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αίματα σε διάφορα σημεία εντός και εκτός της εξοχικής κατοικίας, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας αρκέστηκε να αναφέρει πως «εξασφαλίστηκαν κάποια τεκμήρια όπου καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο ύποπτος, μαζί με τις δυο ελλείπουσες, βρίσκονταν μαζί στο χώρο, σε κάποιο στάδιο».

Οι έρευνες στη συγκεκριμένη κατοικία ξεκίνησαν από τις προηγούμενες μέρες, με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων και σήμερα ενισχύθηκαν με τη χρήση drones, χωρίς μέχρι στιγμής να εντοπιστεί οτιδήποτε, συμπλήρωσε ο Χρίστος Ανδρέου.

Κάλεσε, τέλος, οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την Αστυνομία «είτε επώνυμα, είτε και ανώνυμα».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ