"Εποικοδομητικές και ειλικρινείς" οι συνομιλίες του Μπλίνκεν στο Πεκίνo

Newsroom
Newsroom

Οι δύο χώρες επιθυμούν να σταθεροποιηθούν οι διμερείς τους σχέσεις, δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας δέχθηκε να μεταβεί στην Ουάσινγκτον, μετά τις "εποικοδομητικές" και "ειλικρινείς" συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Πεκίνο, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Άντονι Μπλίνκεν προσκάλεσε τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να "προγραμματίσουν μια τέτοια επίσκεψη σε ημερομηνία που θα είναι αμοιβαία βολική", η οποία θα καθοριστεί αργότερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ματ Μίλερ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Κινέζος ομόλογός του εξέφρασαν αμφότεροι κατά τη συνάντησή τους την επιθυμία να σταθεροποιηθεί η σχέση μεταξύ των δύο δυνάμεων και να αποτραπεί ένας ανταγωνισμός που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σύγκρουση, δήλωσαν αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μπλίνκεν κατέστησε "πολύ σαφές" κατά τη συνάντηση στο Πεκίνο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να διατηρήσουν τις σχέσεις με την Κίνα και υπήρξε συμφωνία από τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις συνομιλίες ώστε να σημειωθεί πρόοδος σε διάφορα μέτωπα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι στους δημοσιογράφους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ