Ερντογάν: Θα πυκνώσουμε τις επαφές μας με Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν

Ερντογάν: Θα πυκνώσουμε τις επαφές μας με Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν

Τι είπε μετά το υπουργικό συμβούλιο - «Νέα εποχή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ»

Για τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Γαλλία, μίλησε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο διάγγελμά κάνοντας ειδική αναφορά και στις επαφές που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς ηγέτες χωρών, με τους οποίους συνέβησαν «διάφορα γεγονότα μέχρι σήμερα» όπως τα αποκάλεσε και ότι συμφώνησαν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους.

Στο μήνυμά του το οποίο διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πως με τον «κύριο Μακρόν, τον κύριο Μητσοτάκη
και τον κύριο Μπάιντεν αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις επαφές μας».

Χωρίς να κάνει αναφορά στους S-400 ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για τα επόμενα βήματα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ κάνοντας λόγο για μία «νέα εποχή».

Το μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν:

«Με τον κύριο Μακρόν, με τον κύριο Μητσοτάκη, με τον κύριο Μπάιντεν αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις επαφές μας. Έτσι θα μιλάμε άμεσα τα πιθανά προβλήματα τα οποία ενδέχεται να προκύψουν μεταξύ των χωρών μας, όπως και τις παγκόσμιες εξελίξεις. Με αμοιβαίο τρόπο εκφράσαμε την αποφασιστικότητά μας να βρίσκουμε τρόπους επίλυσης των θεμάτων. [...] Θεωρώ πως με τις ΗΠΑ στη βάση της θετικής και εποικοδομητικής στάσης, ανοίγουμε τις πύλες σε μία νέα εποχή των σχέσεών μας».

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ