Ερυθρά Θάλασσα: Γαλλικά πολεμικά πλοία αναχαίτισαν drones από την Υεμένη

Newsroom
Newsroom

"Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσβλήθηκαν και καταστράφηκαν"

Γαλλικά πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα φέρεται να αναχαίτισαν και να κατέστρεψαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε επιθέσεις που προέρχονταν από την Υεμένη, σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Γαλλίας.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 19ης προς την 20ή Φεβρουαρίου, οι γαλλικές φρεγάτες πολλαπλών αποστολών εντόπισαν πολλαπλές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που προέρχονταν από την Υεμένη στις αντίστοιχες ζώνες περιπολίας τους στον Κόλπο του Αντεν και στη νότια Ερυθρά Θάλασσα. Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσβλήθηκαν και καταστράφηκαν», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Χθες, Δευτέρα, εγκρίθηκε και επισήμως η έναρξη της ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής με την ελληνική επωνυμία «Ασπίδες». Η επιχείρηση θα εξασφαλίσει ναυτική παρουσία της Ε.Ε., μεταξύ άλλων στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου πολλές επιθέσεις των Χούθι έχουν στοχεύσει διεθνή εμπορικά πλοία από τον Οκτώβριο του 2023. Οι επιθέσεις των Χούθι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αντιποίνων για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα. 

Συνολικά, η επιχείρηση θα λάβει χώρα κατά μήκος των κύριων θαλάσσιων οδών σε μια περιοχή που περιλαμβάνει τα Στενά του Μπαμπ ελ Μαντέμπ και του Ορμούζ, τα διεθνή ύδατα στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Αντεν, στην Αραβική Θάλασσα, στον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ