Έξι έγκυεςστο Ισραήλ έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού

Έξι έγκυεςστο Ισραήλ έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού

Οι έξι από τις επτά έγκυες εισήχθησαν σε νοσοκομεία με κορωνοιό και υποβλήθηκαν σε γενετικές εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος

 Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι έξι έγκυες γυναίκες διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από στέλεχος με μετάλλαξη του κορωνοιού το οποίο ταυτοποιήθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρείται πιο μολυσματικό — και πιθανόν ακόμη πιο θανατηφόρο.

Έπειτα από την αύξηση των σοβαρών περιπτώσεων μεταξύ των εγκύων τις τελευταίες εβδομάδες, το υπουργείο έδωσε εντολή να γίνουν γενετικά τεστ, για να εξακριβωθεί από ποιο στέλεχος έχουν μολυνθεί. Οι έξι από τις επτά έγκυες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία με την COVID-19 και υποβλήθηκαν σε γενετικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί από το νέο στέλεχος.

Δεν έχουν ακόμη βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων ακόμη τριών εγκύων, διευκρίνισε το υπουργείο.

Με δεδομένη την υψηλή θνητότητα μεταξύ των γυναικών οι οποίες κυοφορούν στο Ισραήλ, οι αρχές αποφάσισαν όλες οι έγκυες να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν.

Το σύνολο των ασθενών που έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν από το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 στο Ισραήλ έχει φθάσει τους 175.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ