Φινλανδία: Πρόστιμο 121.000 ευρώ σε εκατομμυριούχο για οδική παράβαση

Newsroom
Newsroom

Το ύψος του προστίμου διαμορφώνεται ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη!

Πρόστιμο ύψους 121.000 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα επιβλήθηκε στον Φινλανδό πολυεκατομμυριούχο Αντερς Βίλκοφ (Anders Wiklöf).

Η παράβαση του επιχειρηματία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Nya Åland,  καταγράφηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου ταχύτητας. Ο Βίλκοφ έφτασε σε ταχύτητα 82 χιλιομέτρων την ώρα σε μια περιοχή με όριο ταχύτητας 50 χιλιομέτρων. Στον επιχειρηματία αφαιρέθηκε και το δίπλωμα οδήγησης για δέκα ημέρες.

Τα πρόστιμα στη Φινλανδία υπολογίζονται αναλογικά με το εισόδημα του παραβάτη. Τα πρόστιμα για οδικές παραβάσεις της κυκλοφορίας  βασίζονται στη σοβαρότητα της παράβασης και στο εισόδημα του παραβάτη, τα οποία η αστυνομία μπορεί να ελέγξει άμεσα συνδέοντας μέσω των smartphone της σε μια κεντρική βάση δεδομένων φορολογουμένων.

Όσο περισσότερο ένας οδηγός υπερβαίνει το όριο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ημερήσιων προστίμων που λαμβάνει. Το γεγονός ότι στον Wiklöf είχε επιβληθεί δύο φορές στο παρελθόν πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα ήταν επιβαρυντικός παράγοντας.

«Λυπάμαι πραγματικά για αυτό που συνέβη και ελπίζω ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για χρήσιμους σκοπούς, τουλάχιστον μέσω του κράτους», σχολίασε ο Φινλανδός εκατομμυριούχος

Τα πρόστιμα ταχύτητας δεν είναι τα πρώτα για τον Wiklöf. Το 2013, αναφέρθηκε ότι πιάστηκε να τρέχει με ταχύτητα αφού οδήγησε με 77 km/h σε μια περιοχή με όριο 50 km. Σε αυτή την περίπτωση, του επιβλήθηκαν πρόστιμα 95.000 ευρώ. Το 2018, του είχε επιβληθεί πρόστιμο 63.240 ευρώ για παρόμοια υπόθεση.

Ο Βίλκοφ  έχει επίσης τίτλο “Βασιλιάς του Ολαντ (Åland)”. Το περσινό εορταστικό δείπνο και η συναυλία για τον εορτασμό της αυτοδιοίκησης των νησιών Ολαντ, (αυτόνομη φινλανδική περιοχή στη Βαλτική Θάλασσα),  που διοργανώθηκε στο Mariehamn πραγματοποιήθηκε στη βίλα του Wiklöf στο Andersudde.

Ο επιχειρηματίας είναι επίσης γνωστός ως σημαντικός συλλέκτης έργων τέχνης. Οι ολοκληρωμένες συλλογές τέχνης του περιλαμβάνουν έργα των Helene Schjerfbeck , Eero Järnefelt , Carl Larsson και Karl Emanuel Jansson από το Ολαντ.

Πηγή: hellasjournal.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ