Φινλανδία: Ζυθοποιία λανσάρει μπύρα για να γιορτάσει την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Φινλανδία: Ζυθοποιία λανσάρει μπύρα για να γιορτάσει την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ
Newsroom
Newsroom

Έχει «μια γεύση ασφάλειας με ένα άρωμα ελευθερίας», είπε ο διευθύνων σύμβουλος

Μια ζυθοποιία στη Φινλανδία αποφάσισε να λανσάρει μια ειδική έκδοση μπύρας, προκειμένου να γιορτάσει το γεγονός ότι η Σκανδιναβική χώρα έκανε αίτηση ένταξης για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για μπύρα λάγκερ, που ονομάζεται Otan olutta, με την πρώτη λέξη να αντιστοιχεί στο ακρωνύμιο του ΝΑΤΟ στα γαλλικά, ενώ το πλήρες όνομα στα φινλανδικά σημαίνει επίσης «Θα πιω λίγη μπύρα».

Το μπλε και λευκό κουτάκι φέρει τα χρώματα του ΝΑΤΟ και απεικονίζει έναν ιππότη που κρατά ένα κύπελλο με μπύρα που αφρίζει, ενώ στην πανοπλία του βρίσκεται το λογότυπο της συμμαχίας.

Μάλιστα, ο Πέτερι Βάντινεν, διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης Olaf Brewing, που βρίσκεται στη Σαβονλίνα, στην ανατολική Φινλανδία, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος ζύθος έχει «μια γεύση ασφάλειας με ένα άρωμα ελευθερίας».

«Μπορούμε να πιούμε μια μπύρα τώρα που προχωρήσαμε τόσο πολύ σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει τη νοοτροπία των Φινλανδών αρκετά καλά, ότι μένουμε απλά ήρεμοι. Δεν υπάρχει λόγος πανικού», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

 

Φωτογραφία από carolineandrade από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ