Φονική κακοκαιρία πλήττει και την Ιταλία
Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν «φουσκωμένος» παραπόταμος παρέσυρε το αυτοκίνητό του
Ένας άνδρας έχασε σήμερα την ζωή του στην Κάτω Ιταλία, εξαιτίας της κακοκαιρίας, όταν παραπόταμος υπερχείλισε, κοντά στην πόλη Φότζια, και τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πτώμα του άτυχου Ιταλού, βρέθηκε σε εκατό και πλέον μέτρα απόσταση από το Ι.Χ. του.
Στο κέντρο της Φότζια πλημμύρισαν ισόγεια σπιτιών και αποθήκες. Έξι άνθρωποι, στην ίδια περιοχή, σώθηκαν χάρη στην άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών, οι οποίοι τους απομάκρυναν με ελικόπτερο από την στέγη σπιτιού που είχε πλημμυρίσει.
Τις τελευταίες ώρες σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαβρίας, της Απουλίας και στην περιφέρεια Μολίζε.
Η κυκλοφορία διακόπηκε σε σειρά τοπικών δρόμων ενώ και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις, ιδίως στην Καλαβρία, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και στο Μολίζε σημειώθηκαν κατολισθήσεις.
- Η Ε.Ε. και η Τουρκία έχουν κοινό συμφέρον στην επίλυση του Κυπριακού
- Στόλτενμπεργκ: Αν είχε πετύχει το πραξικόπημα θα ήταν καταστροφή για το ΝΑΤΟ
- Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι ίσως ευθύνονται για το Αλτσχάιμερ