Γερμανός επιδημιολόγος: Πρέπει να προετοιμαστούμε για τέταρτο εμβολιασμό

Γερμανός επιδημιολόγος: Πρέπει να προετοιμαστούμε για τέταρτο εμβολιασμό

Δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση από τη Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών για τέταρτο εμβολιασμό.

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος  από το Μόναχο Κλέμενς Βέντνερ προτρέπει για ταχεία προετοιμασία για τέταρτο εμβολιασμό με τα διαθέσιμα εμβόλια. «Για μένα, ένας τέταρτος εμβολιασμός τέσσερις έως έξι μήνες μετά τον τρίτο εμβολιασμό θα ήταν επαρκές μέτρο», είπε ο επικεφαλής ιατρός λοιμωξιολογίας στην κλινική Schwabing του Μονάχου.

Στο Ισραήλ, οι ασθενείς με κίνδυνο λαμβάνουν ήδη τέταρτη δόση κατά του κορωνοϊού, λέει ο Βέντνερ και θεωρεί επίσης κατάλληλο ένα δεύτερο ενισχυτικό εμβόλιο και στη Γερμανία.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, επεσήμανε ότι λόγω έλλειψης στοιχείων δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση από τη Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών για τέταρτο εμβολιασμό.

Λέγεται συχνά ότι κάποιοι θέλουν να περιμένουν  το προσαρμοσμένο εμβόλιο στην Ομικρον. «Φοβάμαι ότι θα διαρκέσει πάρα πολύ», είπε. Νέα εμβόλια δεν αναμένονται πριν από τον Απρίλιο - αλλά το κύμα Όμικρον μαίνεται  τώρα. «Πρέπει να προετοιμάσουμε μια εκστρατεία τεσσάρων εμβολιασμών τώρα, επίσης με βάση τη διαθεσιμότητα των επί του παρόντος εγκεκριμένων εμβολίων. Δεν πρέπει να περιμένουμε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο για να το σκεφτούμε», είπε ο Βέντνερ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ