Γορίλας πέθανε στην αγκαλιά του δασοφύλακα που του είχε σώσει τη ζωή όταν ήταν μικρός

Μια συγκινητική φωτογραφία

Το 2007, ο μικρός τότε γορίλας, ονόματι Ndakasi ήταν ορφανός όταν διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Εθνικό Πάρκο Virunga στο Κονγκό από τον δασοφύλακα, Αντρέ Μπάουμα.

Έκτοτε, οι δυο τους ήταν ξεχωριστοί φίλοι με τον Νdakasi να αντιλαμβάνεται τον Αντρέ σαν παρένθετο γονιό που τον φροντίζει. «Όποτε με βλέπει ανεβαίνει στην πλάτη μου όπως θα έκανε με τη μητέρα της» είχε πει ο Αντρέ. 

Η σύνδεση των δύο αποτυπώθηκε σε ένα συγκινητικό φωτογραφικό καρέ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο 14χρονος πλέον Ndakasi όντας πολύ άρρωστος άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά του δασοφύλακα που τον είχε σώσει πριν μερικά χρόνια.

 

Η φωτογραφία σύμφωνα με ανακοίνωση του Πάρκου βγήκε στις 26 Σεπτεμβρίου όταν και ο άτυχος γορίλλας κατέληξε. 

«Με βαθιά θλίψη το Virunga ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου ορφανού γορίλα βουνού, Ndakasi, ο οποίος βρισκόταν υπό τη φροντίδα του Κέντρου Senkwekwe του Πάρκου για περισσότερο από μια δεκαετία» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο Αντρέ βρήκε τον Ndakasi όταν ήταν ακόμη μερικών εβδομάδων να βρίσκεται γύρω από τη νεκρή μητέρα του που είχε πυροβοληθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το βρέφος ζύγιζε τότε λίγο περισσότερο από 5 κιλά. 

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ