Γυναίκες και τέχνη για την Ημέρα της Γυναίκας

Γυναίκες και τέχνη για την Ημέρα της Γυναίκας

Πολιτιστικές δράσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Σαντιάγκο

Γυναικείες ομάδες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την τέχνη και τη μουσική για να περάσουν τα μηνύματά τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην Αγγλία εξι καλλιτέχνιδες που εχουν ως βαση τους το Λονδινο δημιούργησαν μια τοιχογραφία στο Μπρίστολ ως μερος των τοπικών εορτασμών για την 8η Μαρτη.

Με αυτήν ξεκινά μια σειρά 30 έργων τέχνης του δρόμου από 30 γυναίκες καλλιτέχνιδες που θα παρουσιαστουν τις επόμενες πέντε εβδομάδες.

Η χωρωδια "Επαναστατικά Χείλη" τραγούδησε για την ισότητα στο Παρίσι. Αποκαλείται φεμιστική, καθώς αποτελείται μόνο από γυναίκες και έχει ως βασική επιδίωξη να σταματήσει η σεξιστική καταπίεση.

Ιδρύρια της η Κολιν Πελισιέ, δηλωνει ότι έχει ως στόχο μέσα από το τραγουδι να εμφανιστουν τα μέλη της με μια ενιαια φωνη και να περάσουν τα μηνυματα που θέλουν μέσα από το τραγουδι.

Η Χιλιανή φεμινιστική ομάδα "Las Tesis", απέκτησε παγκόσμια φήμη με την δράση της «Ο βιαστής στο δρόμο σου», που έγινε γνωστη επίσης με το σλογκαν «Ο βιαστής είσαι εσύ», ως διαμαρτυρία κατά η συστηματικής χρήσης σεξουαλικής βίας σε βάρος των γυναικών.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ