Χιλιάδες βαλίτσες ξέμειναν στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Newsroom
Newsroom

Έλληνες έψαχναν επί ώρες τις αποσκευές τους

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Μόναχο ανάμεσα τους και πολλοί συμπατριώτες μας που προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Λόγω του παγετού οι απογευματινές και βραδινές πτήσεις ακυρώνονται και αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να δώσουν εναλλακτικές λύσεις στους ταλαιπωρημένος επιβάτες.

Είτε αλλάζουν το εισιτήριό τους για άλλη ημερομηνία είτε τους δίνουν τη δυνατότητα να πετάξουν μέσω άλλων αεροδρομίων, για παράδειγμα από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το οποίο απέχει περίπου τέσσερις ώρες οδικώς από το Μόναχο.

Νωρίτερα σήμερα, ένα γκρουπ έξι Ελλήνων που βρίσκονται στο Μόναχο για επαγγελματικούς λόγους, επιχείρησαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο για να πάρουν μαζί τους τις αποσκευές τους.

«Πήγαμε να πάρουμε τις βαλίτσες μας για να έχουμε τα ρούχα μας στο ξενοδοχείο αλλά ούτε αυτό κατέστη δυνατό διότι όπως μας πληροφόρησαν οι άνθρωποι του αεροδρομίου αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 25.000 βαλίτσες μέσα σε έναν ειδικό χώρο φύλαξης και είναι πολύ δύσκολο να γίνει η ταυτοποίηση των αποσκευών» λέει στο protothema.gr, μέλος του γκρουπ.

«Προσπαθήσαμε να βρούμε μία ακρη επί 4,5 ώρες και τελικά αποχωρήσαμε από το αεροδρόμιο με άδεια χέρια. Είναι πολύ πιθανό μας είπαν να ταξιδέψουμε χωρίς τις αποσκευές μας οι οποίες θα μας αποσταλούν ίσως και δύο μέρες αργότερα» συμπλήρωσε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ