«Χρυσές δουλειές» με τα ιδιωτικά τεστ για COVID-19

«Χρυσές δουλειές» με τα ιδιωτικά τεστ για COVID-19

Όσοι θέλουν να κάνουν γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία τα τεστ, πληρώνουν από 30 έως 150 ευρώ σε ιδιωτικά εργαστήρια

Τεστ για COVID-19 με ντιλίβερι.

Είναι η νέα, εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία που προσφέρουν, πλέον, δεκάδες ιδιωτικά εργαστήρια και εταιρείες στην Ισπανία.

Ο υπάλληλος της εταιρείας πηγαίνει στο σπίτι του πελάτη, συλλέγει δείγμα και το πολύ σε 48 ώρες το αποτέλεσμα έχει βγει.

Λύση πολύ πιο απλή από το να περιμένει κανείς ημέρες ή και εβδομάδες για να κάνει τεστ στα δημόσια νοσοκομεία ή κέντρα υγείας.

Στην Ισπανία,το κόστος των ιδιωτικών τεστ για COVID-19 ξεκινάει από 30 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τα 150 ευρώ, ανάλογα με το είδος του τεστ.

Εκατοντάδες δείγματα φτάνουν καθημερινά στα ιδιωτικά εργαστήρια. Εκτός από την ταχύτητα, οι πολίτες εκτιμούν και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους για να κάνουν το τεστ.

Τα δημόσια τεστ στη Μαδρίτη έχουν μειωθεί κατά 30% και περιορίζονται μόνο σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ζούνε μαζί με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.

Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι η μείωση των τεστ μπορεί να προκαλέσει νέο ξέσπασμα της πανδημίας.

Την Τετάρτη, η Ισπανία ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι επιδημιολόγοι πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα αυτός ο αριθμός είναι τουλάχιστον τριπλάσιος και ζητούν τη διεξαγωγή περισσότερων τεστ για να εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοιου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ