Η Apple απειλεί με απόλυση υπάλληλο λόγω viral video στο TikTok

Newsroom
Newsroom

Πέντε εκατομμύρια views σε 24 ώρες

Η Paris Campbell είναι μία υπάλληλος της Apple, η οποία αναρτά στο TikTok videos σχετικά με θέματα της εταιρίας και των iPhones. Τώρα, η Apple την απειλεί με απόλυση, μετά από ένα video της που έγινε viral, συγκεντρώνοντας 5 εκατομμύρια views σε 24 ώρες, ενώ αυτήν την ώρα ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια views.

Στο video της, η Campbell δίνει συμβουλές σε μία άλλη χρήστη TikTok, η οποία έχασε το iPhone της και έπειτα έλαβε απειλητικά μηνύματα που έλεγαν πως τα προσωπικά δεδομένα της θα έβγαιναν προς πώληση στη μαύρη αγορά αν δεν αφαιρούσε το iPhone από το Apple ID της. Η Campbell συμβούλευσε τη γυναίκα να αγνοήσει τα μηνύματα, αφού δεν υπάρχει τρόπος να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της και προφανώς θέλουν να αφαιρέσει το Apple ID της για να μπορούν να πουλήσουν το iPhone της.

Δεν μπορώ να σου πώς ακριβώς το ξέρω αυτό, αλλά μπορώ να σου πω πως είμαι μία πιστοποιημένη μηχανικός hardware για μία εταιρία που της αρέσει να μιλάει για φρούτα. Το τηλέφωνό σου είναι πρακτικά άχρηστο για αυτούς και είσαι το μόνο άτομο που μπορεί να τους σώσει. Προτείνω να μην το κάνεις.

@stopitparis #stitch with @Stella ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Η πολιτική της Apple για τα social media, προειδοποιεί τους εργαζομένους της να μην αναρτούν posts σχετικά με πελάτες, συναδέλφους ή εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά δεν απαγορεύει να αναρτούν γενικότερες πληροφορίες για την τεχνολογία. Συγκεκριμένα αναφέρει  πως “θέλουμε να είστε ο εαυτός σας, αλλά πρέπει να δείχνετε σεβασμό στα posts, στα tweets και σε άλλες online επικοινωνίες".

 Η Campbell λοιπόν έλαβε μήνυμα από τον manager της που την απείλησε με πειθαρχική δίωξη έως και απόλυση, αν δεν κατεβάσει το post της. Άφησε λοιπόν το post ως έχει και την επόμενη μέρα ανέβασε νέο video με τον τίτλο “dear Apple”, στο οποίο αποκαλύπτει πως είναι όντως υπάλληλος της Apple και περιμένει να δει αν θα απολυθεί.

Ποτέ δεν έχω παραδεχτεί πως είμαι υπάλληλος της Apple μέχρι αυτό το video. Το αστείο είναι πως αφού είδα την πολιτική για τα social media, πουθενά δεν αναφέρει πως δεν μπορώ να γνωστοποιήσω ότι είμαι υπάλληλος της Apple δημόσια, απλά ότι δεν πρέπει να το κάνω με τρόπο που να βγάζει κακή εικόνα για την εταιρία.

@stopitparis hey apple, don’t fire me #techtok #greenscreen ♬ original sound - paris campbell

Για την ιστορία, η Apple πέρυσι είχε απολύσει δύο ακτιβιστές υπαλλήλους με πολλούς ακολούθους στα social media για αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών. Ωστόσο η Campbell δεν συμπεριέλαβε κάτι στα videos της που δεν είναι ήδη διαθέσιμο δημόσια.

Βρίσκω την απάντηση της Apple αντίθετη με αυτό που πρεσβεύουμε ως εταιρία, με την έννοια πως λέμε στους ανθρώπους να σκέφτονται διαφορετικά, να καινοτομούν και να βρίσκουν δημιουργικές λύσεις. Δεν έχω όλη αυτή τη γνώση επειδή απλά εργάζομαι στην Apple, αλλά επειδή έχω μακρά τεχνική εκπαίδευση και ιστορία. Για αυτό το λόγο με προσέλαβαν.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει ακόμα το περιστατικό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ