Η Apple υπερασπίζεται την απόφαση για τη Google

Newsroom
Newsroom

Καταθέτοντας στη μεγαλύτερη αντιμονοπωλιακή δίκη εδώ και 50 χρόνια, ο Eddy Cue, ανώτερος αντιπρόεδρος υπηρεσιών της Apple, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπήρχε «κανένας τόσο καλός» όσο η Google

Ένα κορυφαίο στέλεχος της Apple υπερασπίστηκε την απόφαση του τεχνολογικού γίγαντα να καταστήσει την Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε Apple iPhone και Mac, λέγοντας ότι δεν υπάρχει «έγκυρη εναλλακτική».

Καταθέτοντας στη μεγαλύτερη αντιμονοπωλιακή δίκη εδώ και 50 χρόνια, ο Eddy Cue, ανώτερος αντιπρόεδρος υπηρεσιών της Apple, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπήρχε «κανένας τόσο καλός» όσο η Google στο να βοηθά τους χρήστες τηλεφώνων και υπολογιστών να αναζητούν στο Διαδίκτυο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε την Google – μια εταιρεία της οποίας το ίδιο το όνομα είναι συνώνυμο με το σάρωση του ιστού – ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό πληρώνοντας την Apple, τη Verizon και άλλες εταιρείες τεχνολογίας για να κάνουν τη μηχανή αναζήτησής της να βλέπουν πρώτοι οι χρήστες όταν ανοίγουν τις συσκευές τους.

Η Google αντεπιτίθεται ότι κυριαρχεί στην αγορά επειδή η μηχανή αναζήτησής της είναι καλύτερη από τον ανταγωνισμό, μια θέση που υποστήριξε ο Cue στην κατάθεσή του. Η Google υποστηρίζει επίσης ότι οι χρήστες μπορούν, σε κάθε περίπτωση, να μεταβούν σε άλλες μηχανές αναζήτησης με μερικά κλικ.

Η υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, η μεγαλύτερη από τότε που το Υπουργείο Δικαιοσύνης πήγε μετά τη Microsoft και την κυριαρχία της στα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο πριν από 25 χρόνια, κατατέθηκε το 2020 κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ. Η δίκη ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

Ο Mikhail Parakhin, επικεφαλής διαφήμισης και διαδικτυακών υπηρεσιών της Microsoft, κατέθεσε την Τρίτη ότι η κυριαρχία της Google τροφοδοτείται από τον εαυτό της. Όσο περισσότερες αναζητήσεις επεξεργάζεται η Google, τόσο περισσότερα δεδομένα συλλέγει τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των μελλοντικών αναζητήσεων.

«Όσο περισσότερα δεδομένα έχετε, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα», είπε, επαναλαμβάνοντας ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης.

Η κυριαρχία στην αγορά βοηθά με άλλους τρόπους, είπε ο Parakhin. Για παράδειγμα, τα εστιατόρια είναι πιο πιθανό να βεβαιωθούν ότι η τοποθεσία και οι ώρες τους είναι ακριβή στα αποτελέσματα στην κορυφαία μηχανή αναζήτησης, ενώ είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ψάξουν τη διόρθωση πληροφοριών σε μικρότερες μηχανές αναζήτησης.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Amit Mehta πιθανότατα δεν θα εκδώσει απόφαση μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Εάν αποφασίσει ότι η Google παραβίασε το νόμο, μια άλλη δίκη θα καθορίσει πώς θα χαλιναγωγήσει την ισχύ της στην αγορά. Η εταιρεία με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια θα μπορούσε να σταματήσει να πληρώνει την Apple και άλλες εταιρείες για να καταστήσουν το Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ