Η (ήδη πελώρια) καταβόθρα στο ορυχείο της Χιλής διπλασιάστηκε σε μέγεθος

Newsroom
Newsroom

Μπορεί να «καταπιεί» ολοκληρωτικά τη γαλλική Αψίδα του Θριάμβου

Διπλασιάστηκε το μέγεθος της - ήδη πελώριας - καταβόθρας που έχει ανοίξει σε ορυχείο χαλκού στη Χιλή.

Είναι πλέον 50 μέτρα και έχει βάθος 200 μέτρων, με τα ερωτήματα σχετικά με την ξαφνική εμφάνισή της να μην έχουν λάβει απαντήσεις. 

Και ενώ η έρευνα συνεχίζεται, έχουν αρχίσει οι συγκρίσεις του μεγέθους της με διάφορα μνημεία και να εκφράζονται απορίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να «καταπιεί» ολοκληρωτικά.

Ένα εξ αυτών θα ήταν η γαλλική Αψίδα του Θριάμβου, ενώ και το Space Needle στο Σιάτλ θα ήταν καλό υποψήφιο «θύμα». 

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων της Χιλής δήλωσε ότι εξακολουθεί να ερευνά την τρύπα κοντά στο ορυχείο Alcaparrosa, που διαχειρίζεται η καναδική εταιρεία Lundin Mining.

Όλες οι εργασίες έχουν παύσει και η Υπηρεσία, όπως ανακοίνωσε, έχει αρχίσει τις κυρώσεις, χωρίς να δίνει, όμως, λεπτομέρειες. 

Η διαχειρίστρια εταιρεία δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την καταβόθρα, μετά τις νέες εξελίξεις, αλλά την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει πως δεν επηρεάζονται οι εργαζόμενοι και συνεργάζεται με τις Αρχές για να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται. 

Στο σημείο έχουν τοποθετηθεί αντλίες για την απάντληση υδάτων και σε λίγες μέρες θα γίνει έρευνα στους υπόγειους θαλάμους του ορυχείου για πιθανή υπερεκμετάλλευση.

Τοπικοί αξιωματούχοι εμφανίζονται ανήσυχοι και αναφέρουν πως το Alcaparrosa μπορεί να έχει πλημμυρίσει κάτι που, ίσως, αποσταθεροποιηούσε το έδαφος.  Θα ήταν «κάτι εντελώς ασυνήθιστο» δήλωσε ο δήμαρχος της Tierra Amarilla Cristobal Zuniga στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ