Η οικογένεια της Χάτσινς έκανε αγωγή στον Μπάλντουιν και σε άλλους

Ο ηθοποιός «φέρει σημαντικό μέρος της ευθύνης»

H οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς, που έχασε τη ζωή της στα γυρίσματα του «Rust», κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Άλεκ Μπάλντουιν και άλλων. 

Στην αγωγή, τους κατηγορούν ότι αγνόησαν διάφορες συνήθειες πρακτικές της βιομηχανίας του κινηματογράφου, που έχουν ως στόχο να υπάρχει ασφάλεια στα γυρίσματα ταινιών. Η αγωγή κατατέθηκε στην κομητεία Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, εκ μέρους του Μάθιου Χάτσινς, συζύγου της κινηματογραφίστριας και του 9χρονου γιου του ζευγαριού. 

«Η αγωγή κατονομάζει τον Άλεκ Μπάλντουιν και άλλους που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στο set και των οποίων η απερίσκεπτη συμπεριφορά και η μείωση του κόστους οδήγησε στον παράλογο και τραγικό θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς», δήλωσε ο δικηγόρος Μπράιαν Πάνις. 

Η Χαλίνα Χάτσινς σκοτώθηκε και ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζόελ Σόουζα τραυματίστηκε όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν, κατά τη διάρκεια πρόβας για σκηνή. Μετά το τραγικό περιστατικό διαπιστώθηκε ότι το όπλο περιείχε πραγματικές σφαίρες. 

Τα γυρίσματα της ταινίας, της οποίας ο Μπάλντουιν είναι και παραγωγός, γινόταν στο Bonanza Creek Ranch, έξω από τη Σάντα Φε. Οι αρχές του Νέου Μεξικού συνεχίζουν την έρευνα για την υπόθεση, προσπαθώντας να εξακριβώσουν πώς βρέθηκαν πραγματικές σφαίρες στο σετ της ταινίας. Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ακόμη. 

«Ο όποιος ισχυρισμός ότι ο Άλεκ ήταν απερίσκεπτος είναι απόλυτα ψευδής», δήλωσε ο Άαρον Ντάιερ, δικηγόρος του Μπάλντουιν και άλλων παραγωγών του «Rust». Ο ηθοποιός έχει δηλώσει πως του είπαν ότι το όπλο ήταν ασφαλές για χρήση, όταν του το έδωσαν. 

«Το πρωτόκολλο έχει δουλέψει σε χιλιάδες ταινίες, με εκατομμύρια εκπυρσοκροτήσεις και δεν έχει υπάρξει ποτέ περιστατικό σε γυρίσματα όπου μία αληθινή σφαίρα έβλαψε κάποιον», υπογράμμισε ο Ντάιερ. 

«Οι ηθοποιοί θα πρέπει να μπορούν να βασίζονται σε οπλουργούς και σε επαγγελματίες του τμήματος σκηνικών αντικειμένων, αντί να αποφασίζουν μόνοι τους πότε ένα όπλο είναι ασφαλές για χρήση», συμπλήρωσε. 

Όμως, ο Πάνις υπογράμμισε ότι ο Μπάλντουιν φέρει «σημαντικό μέρος της ευθύνης», επειδή πυροβόλησε με το όπλο που σκότωσε την Χαλίνα Χάτσινς. Συμπλήρωσε ότι δεν πιστεύει ότι ήταν ελαττωματικό το όπλο. 

«Το όπλο δεν μπορεί να πυροβολήσει αν δεν “συμμετέχει” η σκανδάλη και δεν είναι πίσω ο “κόκορας”», τόνισε. «Οπότε, είχε το όπλο. Λέει ότι τράβηξε τον “κόκορα”. Το όπλο πυροβόλησε και εκείνη σκοτώθηκε», τόνισε ο δικηγόρος. 

Ο Μπάλντουιν έχει δηλώσει ότι τράβηξε τον «κόκορα» αλλά δεν πάτησε τη σκανδάλη. Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός είχε την ευθύνη να κρατήσει το δάχτυλό του μακριά από τη σκανδάλη και να μη χειριστεί τον «κόκορα» κατά τη διάρκεια μιας πρόβας. 

Ο Πάνις υποστήριξε ότι ο Μπάλντουιν θα έπρεπε να έχει ελέγξει το όπλο, για να σιγουρευτεί ότι δεν περιείχε πραγματικές σφαίρες και ότι δεν θα έπρεπε να το στρέψει απευθείας σε κάποιον. 

Η αγωγή, που διεκδικεί αδιευκρίνιστη αποζημίωση, κατονομάζει περίπου 20 εναγομένους πέρα από τον Μπάλντουιν. Ανάμεσά τους είναι η οπλουργός της ταινίας, Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ και ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χολς. 

Με πληροφορίες από Reuters

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ