Η Ουκρανία «ανατίναξε» το στρατηγείο των Ρώσων μισθοφόρων Wagner στο Ντονμπάς

Newsroom
Newsroom

Το μοιραίο λάθος

Την καταστροφή του αρχηγείου των Ρώσων μισθοφόρων Wagner στο Ντονμπάς ανακοίνωσε η Ουκρανία. Την είδηση επιβεβαιώνει η Daily Mail, υποστηρίζοντας ότι η μυστική, μέχρι τότε, τοποθεσία αποκαλύφθηκε τυχαία.

Συγκεκριμένα, ο Σεργκέι Σρέντα, κορυφαίος Ρώσος προπαγανδιστής του προέδρου Πούτιν, βρέθηκε στο κρησφύγετο των μισθοφόρων της Wagner στο Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, ανεβάζοντας, μάλιστα, φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Κάτω από αυτές, ο Σρέντα έγραφε ότι οι μαχητές τον υποδέχτηκαν «σαν οικογένεια» και του είπαν «αστείες ιστορίες».

Ωστόσο, μία φωτογραφία αποκάλυψε την τοποθεσία του αρχηγείου της Wagner, στην κατεχόμενη από τη Μόσχα, πόλη Ποπάσνα στο Ντονμπάς.

Έτσι, χωρίς να το θέλει, «έκαψε» τους οικοδεσπότες μισθοφόρους, αφού το στρατηγείο τους έγινε στόχος πυραύλων HIMARS που έχουν προμηθεύσει την Ουκρανία οι ΗΠΑ.

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε φωτογραφία του Ρώσου προπαγανδιστή του Πούτιν, για να εντοπίσει και να καταστρέψει τη βάση των Wagner, την Κυριακή (14.08.2022).

Μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι Ρώσοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην πυραυλική επίθεση.

Το κρησφύγετο των μισθοφόρων της Wagner

Η πόλη Ποπάσνα κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο, οπότε και τα στρατεύματα Wagner τη μετέτρεψαν σε αρχηγείο τους στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως γράφει η Daily Mail, η συγκεκριμένη ομάδα μισθοφόρων επιστρατεύτηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για να κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά.

Η Wagner πιστεύεται ότι δρα επίσης σε Αφρική, Μέση Ανατολή και Νότια Αμερική, όπου οι καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου, βιασμούς και βασανιστήρια από τα στρατεύματά της είναι συχνές.

Στις τάξεις της βρίσκονται μισθοφόροι από τον τακτικό στρατό της Ρωσίας, οι οποίοι έχουν, όμως, απομακρυνθεί για κακή συμπεριφορά.

Πληροφορίες θέλουν, επίσης, να έχουν στρατολογηθεί μέχρι και βαρυποινίτες, στους οποίους προσφέρεται αμνηστία, υπό τον όρο ότι είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν για έξι μήνες στην πρώτη γραμμή.

 

Πηγή: newsit.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ