Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ζητεί μεταρρύθμιση του ΟΗΕ

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ζητεί μεταρρύθμιση του ΟΗΕ
Newsroom
Newsroom

Η κα Άρντερν επικρίνει την αποτυχία αποτροπής του πολέμου στην Ουκρανία

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ζήτησε μεταρρύθμιση του ΟΗΕ, επικρίνοντάς τον ότι δεν κατάφερε να σταματήσει τη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία. Έκανε ξεκάθαρη τη θέση της την Πέμπτη, μιλώντας στο Ινστιτούτο Ανάλυσης Lowy στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας της Ωκεανίας, τα Ηνωμένα Έθνη απέτυχαν να ανταποκριθούν σωστά στην απόφαση της Ρωσίας να ξεκινήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο ουκρανικό έδαφος, η θέση του οργανισμού ήταν «ηθικά αβάσιμη», γεγονός που ανάγκασε τις δημοκρατικές χώρες να αναζητήσουν νέους μηχανισμούς ενοποίησης και τους δικούς τους τρόπους της ανταπόκρισης.

«Οι πολυεθνικοί μας θεσμοί δεν είναι τέλειοι, έχουν αποτύχει και θα συνεχίσουν να μας αποτυγχάνουν, αλλά όταν αποτυγχάνουν, το πρώτο μας βήμα θα πρέπει πάντα να είναι να βρούμε τρόπους να τους κάνουμε ισχυρότερους», σχολίασε.

«Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα τέτοιας αποτυχίας από την αποτυχία του Ο ΟΗΕ να ανταποκριθεί σωστά στη σύγκρουση στην Ουκρανία επειδή κατέχεται από τη Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τον ΟΗΕ ώστε να μην χρειάζεται να βασιζόμαστε στην αντίδραση και τις κυρώσεις κάθε χώρας σε περίπτωση σύγκρουσης», είπε η κα Άρντερν.

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ