Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Associated Press

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Associated Press

Χριάστηκαν 175 χρόνια αλλά η Daisy Veerasingham τα κατάφερε.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο Associated Press ανακοίνωσε πρόσφατα πως η Daisy Veerasingham θα είναι η νέα CEO του οργανισμού. Θα αντικαταστήσει τον μέχρι τώρα πρόεδρο, Gary Pruitt, τον Ιανουάριο του 2022.

Η Daisy Veerasingham θα γίνει έτσι η 14η Πρόεδρος και πρώτη γυναίκα πρόεδρος στα 175 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας. Αυτή δεν είναι όμως η μόνη πρωτιά, καθώς γίνεται το πρώτο μαύρο άτομο και το πρώτο άτομο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών που θα ηγηθεί του AP.

Ποια είναι η Daisy Veerasingham

Η 51χρονη Daisy Veerasingham, προς το παρόν είναι Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και COOτης Associated Press Inc και είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση περιεχομένου και το μάρκετινγκ στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία, διευθύνοντας τις προσπάθειες επέκτασης της εταιρείας. Προσχώρησε στην εταιρεία το 2004 και έχει υπηρετήσει στις θέσεις της διεύθυνσης πωλήσεων, ενώ έχει αναλάβει την επέκταση της επιχείρησης βίντεο της AP σε μια πλήρως ψηφιακή λειτουργία.

«Στα 17 έτη που εργάζεται στο AP η eerasingham αύξησε τα έσοδά της, διαφοροποίησε την πελατειακή βάση του ειδησεογραφικού πρακτορείου-ειδικά διεθνώς-και παρουσίασε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Ηγήθηκε επίσης του μετασχηματισμού της επιχείρησης βίντεο της AP, καθιστώντας την πλήρως ψηφιακή και ανταγωνιστική στην αγορά, με εστίαση στην παράδοση ζωντανών βίντεο πολλαπλών καναλιών», ανέφερε το δελτίο τύπου του AP.

Η Daisy Veerasingham είναι Βρετανίδα με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα και πριν βρεθεί στο AP εργάστηκε για οχτώ χρόνια στον όμιλο Financial Times.

 

Πηγή: Marie Claire

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ