Ινδία: Σε τοπικό lockdown επιστρέφει η πόλη Μπανγκαλόρ

Ινδία: Σε τοπικό lockdown επιστρέφει η πόλη Μπανγκαλόρ

Η Ινδία άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς τον Ιούνιο

Η πόλη Μπανγκαλόρ, στα νότια της Ινδίας, με πληθυσμό πάνω από 8 εκατομμύρια κατοίκους, επιστρέφει σε τοπικό lockdown για μία εβδομάδα υπό το βάρος της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή. 

Η Ινδία άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς τον Ιούνιο, ωστόσο, διάφορες περιοχές της χώρας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερα κρούσματα με αποτέλεσμα ανά περίπτωση οι περιοχές να επιβάλλουν νέα μέτρα και περιορισμούς. Να σημειωθεί ότι η Ινδία με πάνω 870,000 επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασε παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων τη Ρωσία, καταλαμβάντας πλεον την τρίτη θέση σε αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, και βρίσκεται πίσω από τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. 

Η Μπανγκαλόρ, πρωτεύουσα της πολιτείας Καρνατάκα, ανακοίνωσε περίπου 40,000 κρούσματα, ωστόσο και άλλες περιοχές έχουν απασχολήσει τα τοπικά μέσα σχετικά με την υγεινομική τους κατάσταση και τους αριθμούς των κρουσμάτων που αυξάνονται γρήγορα. 

Στην Μπανγκαλόρ, από σήμερα, Τρίτη, οι δημόσιες συγκοινωνίες θα σταματήσουν, ενώ μόνο τα βασικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά. Επίσης, όλα τα θρησκευτικά σημεία θα κλείσουν. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ