ΗΠΑ: Άδεια άνευ αποδοχών για τον δήμαρχο Νέας Υόρκης και το προσωπικό του γραφείου του

Στόχος να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που προκάλεσε η πανδημία

Σε άδεια άνευ αποδοχών για μία εβδομάδα, που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου μπαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι του γραφείου του δημάρχου της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Μπιλ ντε Μπλάζιο. Η απόφαση ελήφθη για να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιούργησε η πανδημία.

Όπως είπε ο ντε Μπλάζιο σε δημοσιογράφους, η πανδημία έφερε στην πόλη ζημίες ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα και οδήγησε σε περικοπές ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ετήσιο προϋπολογισμό της πόλης.

Με τις άδειες άνευ αποδοχών θα εξοικονομηθεί περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια, είπε ο δήμαρχος, ο οποίος, σύμφωνα με τους New York Times, σκοπεύει να εργαστεί το διάστημα της άδειάς του. «Ήταν μια απόφαση που δεν έλαβα ελαφρά τη καρδία», επισήμανε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. «Το να πρέπει να το κάνω αυτό είναι επώδυνο για εκείνους και τις οικογένειές τους, όμως είναι το σωστό σε αυτήν τη στιγμή της ιστορίας».

Το μέτρο πλήττει 495 εργαζόμενους

Με τις άδειες άνευ αποδοχών και άλλες μειώσεις δαπανών, ο προϋπολογισμός του γραφείου του δημάρχου αυτό το φορολογικό έτος θα είναι 12% μικρότερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο, τόνισε ο ντε Μπλάζιο.

Από το μέτρο θα πληγούν 495 εργαζόμενοι, γράφουν οι New York Times. Ο ντε Μπλάζιο έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να απολύσει 22.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε δημοτικές υπηρεσίες, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τη μείωση των δαπανών στις διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ