ΗΠΑ: Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Λούισβιλ

ΗΠΑ: Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Λούισβιλ

Το κίνημα Black Lives Matter ξανά στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη για την 26χρονη Αφροαμερικανή Μπριόνα Τέιλορ που σκοτώθηκε τον Μάρτιο μέσα στο σπίτι της από αστυνομικούς που έκαναν απροειδοποίητη έφοδο

Δυο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους της μεγαλύτερης πόλης του Κεντάκι μετά την ανακοίνωση ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία 26χρονης Αφροαμερικανής πριν έξι μήνες δεν θα διωχθούν για ανθρωποκτονία.

Ο θάνατος της Μπριόνα Τέιλορ μέσα στο σπίτι της κατά τη διάρκεια εφόδου χωρίς ειδοποίηση αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικών οδήγησε σε ξέσπασμα σφοδρών αντιδράσεων και σε αλλαγή της πολιτειακής νομοθεσίας. Πλέον απαγορεύεται η έφοδος χωρίς προειδοποίηση.

Ο εισαγγελέας είχε εκδόσει πέντε εντάλματα για έρευνες σε σπίτια χωρίς προειδοποίηση αναζητώντας άνδρα για υπόθεση ναρκωτικών. Το ένα ήταν το σπίτι της 26χρονης νοσοκόμας Μπριόνα Τέιλορ στο οποίο βρισκόταν με τον φίλο της ο οποίος πυροβόλησε νομίζοντας πως έμπαιναν στο σπίτι διαρρήκτες.

Στο Λούισβιλ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας για 72 ώρες.

Ο γενικός εισαγγελέας του Κεντάκι, Ντάνιελ Κάμερον δήλωσε πως «δεν περνά μέρα για όσους είμαστε σε αυτό το γραφείο χωρίς να σκεφτούμε αυτή την υπόθεση».

Το κίνημα Black Lives Matter κατά των διακρίσεων και της βίας σε βάρος αφροαμερικανών ενώνεται με την οικογένεια του θύματος και ζητεί από τις αμερικανικές αρχές να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία στους τρεις λευκούς αστυνομικούς που εμπλέκονται στον θάνατο της Τέιλορ. Ο δικηγόρος της οικογένειας υποστηρίζει πως η απόφαση «σκοτώνει τη Μπριάνα ακόμη μια φορά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν δυο συστήματα δικαιοσύνης: ένα για τη Μαύρη Αμερική και ένα για τη Λευκή Αμερική».

Μόνο ένας από τους τρεις θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της απρόκλητης έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής άλλου ανθρώπου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ