ΗΠΑ: Ένστολος βασάνισε αστυνομικό σκύλο την ώρα της εκπαίδευσης

ΗΠΑ: Ένστολος βασάνισε αστυνομικό σκύλο την ώρα της εκπαίδευσης

Σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό, ωστόσο τα στοιχεία του αστυνομικού δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα

Ένας αστυνομικός στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ φαίνεται ότι επιτέθηκε σε αστυνομικό σκύλο την ώρα της εκπαίδευσης.

Ο αστυνομικός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, βιντεοσκοπήθηκε να τραβά έναν σκύλο από το λουρί του και να τον πετά με αυτό πάνω από τον ώμο του, στη συνέχεια να ρίχνει το σκυλάκι στην οροφή ενός SUV και έπειτα να το χτυπά στο κεφάλι αφού πρώτα το έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο. Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα το Fox 46.
Από κάπου ακούγεται κάποιος να λέει: «Όλα καλά, δεν υπάρχουν μάρτυρες».

Στη συνέχεια, ένας άλλος ρωτά: «Έχεις ανοιχτή την κάμερά σου;»

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Σάλσμπουρι, Τζέρι Στόουκς, έβγαλε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αστυνομικού τμήματος αναφορικά με το επεισόδιο με τον σκύλο, που ονομάζεται Ζουούλ.

«Η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία των αστυνομικών της αστυνομίας του Σάλσμπουρι, ανθρώπων και σκύλων, είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας», είπε στην ανακοίνωσή του.

«Σύμφωνα με τον κανονισμό, η έρευνα του τμήματος και η αντίδρασή του σε αυτό το περιστατικό πρόκειται να συνεχιστεί, προκειμένου να είναι ενδελεχής και να παρέχει την αρμόζουσα διαδικασία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Το τμήμα μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μέχρι στιγμής ο αστυνομικός έχει χωριστεί διοικητικά από τον σκύλο, για το διάστημα της έρευνας».
«Ο σκύλος δεν έχει τραυματιστεί και είναι υγιής και δέχεται φροντίδα», συνέχισε η ανακοίνωση.

Το τμήμα επιβεβαίωσε ότι ο σκύλος είναι ασφαλής και αρτιμελής, ενώ δέχεται την αρμόζουσα περίθαλψη.

Το τμήμα έχει επιστρατεύσει και εξωτερική υπηρεσία για να διερευνήσει το ζήτημα.

«Η υπηρεσία ανακρίνει και διερευνά το ζήτημα με αναγνωρισμένους ειδικούς στη διαχείριση σκύλων, συμπεριλαμβανομένων πρώην χειριστών και άλλων αστυνομικών τμημάτων, έναν ιδιοκτήτη εταιρείας εκπαίδευσης σκύλων και εσωτερικού συμβουλευτικού προσωπικού».

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ