ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να ανοίξει τα σχολεία

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να ανοίξει τα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, Μπέτσι Ντεβός, επιδιώκει επαναλειτουργία των σχολείων από το φθινόπωρο, χωρίς να προσφέρει κάποιο σχέδιο για την ασφαλή λειτουργία τους

Εν μέσω έξαρσης κορωνοϊού σε δεκάδες πολιτείες της Αμερικής, η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, Μπέτσι Ντεβός διατήρησε ενεργή την κινητικότητα της κυβέρνησης Τραμπ για  επαναλειτουργία των σχολείων το φθινόπωρο.

Ωστόσο, η ίδια απέτυχε να υποστηρίξει κάποιο πλαίσιο οδηγιών - συμπεριλαμβανομένων και των ομοσπονδιακών οδηγιών υγείας - αναφορικά με το πώς μια τέτοια κίνηση μπορεί να υλοποιηθεί με ασφάλεια.

«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μολύνονται από τον ιό σε σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά από οποιοδήποτε άλλο τμήμα του πληθυσμού. Δεν υπάρχει κάτι στα στοιχεία που να συστήνει ότι η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία είναι επικίνδυνη για τα ίδια» , δήλωσε η Ντεβός στην εκπομπή του CNN State of the Union.

Η υπουργός Παιδείας δεν αναφέρθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες για το πώς το υπουργείο της θα συμβουλεύσει ή θα βοηθήσει τις σχολικές περιφέρειες και τις πολιτείες με την επαναλειτουργία των σχολείων, με δεδομένη την αναζωπύρωση της έξαρσης των περιστατικών μόλυνσης από τον κορωνοϊό, σε παναμερικανικό επίπεδο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ