ΗΠΑ: Το Μίσιγκαν επικύρωσε τη νίκη Μπάιντεν στις εκλογές

ΗΠΑ: Το Μίσιγκαν επικύρωσε τη νίκη Μπάιντεν στις εκλογές

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν στην Πολιτεία του Μίσιγκαν επικυρώθηκε και επίσημα απόψε, από την Πολιτειακή Επιτροπή των Ψηφολεκτών.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία μετέχουν δύο Ρεπουμπλικάνοι και δύο Δημοκρατικοί, μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου.

Η GSA, η υπηρεσία που είναι αρμόδια για να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, θα ενημερώσει το Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία στην οποία επαφίεται να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, δεν έχει ακόμη εγκρίνει την παράδοση στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και σκοπεύει να ενημερώσει το Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα.

Μια εκπρόσωπος της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών (GSA) είπε ότι η υποδιευθύντρια Άλισον Μπριγκάτι θα μιλήσει με τους Δημοκρατικούς προέδρους και τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 30 Νοεμβρίου, κατόπιν αιτήματος των Δημοκρατικών.

Η GSA θα κάνει επίσης μια ενημέρωση στους εκπροσώπους τριών Επιτροπών της Γερουσίας, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι της Βουλής, πρόσθεσε.

Οι πρόεδροι των δύο Επιτροπών και των δύο Υποεπιτροπών της Βουλής απέρριψαν αυτό το σχέδιο και απαίτησαν να τους ενημερώσει η επικεφαλής της GSA, η Έμιλι Μέρφι, σήμερα Τρίτη.

«Κάθε επιπλέον ημέρα που χάνεται είναι μια ημέρα κατά την οποία διακυβεύεται η ασφάλεια, η υγεία και η ευζωία του αμερικανικού λαού, καθώς η επόμενη Διοίκηση των Μπάιντεν-Χάρις δεν μπορεί να προετοιμαστεί πλήρως για την πανδημία του κορονοϊού, για την φρικτή οικονομική κρίση του έθνους μας και την εθνική ασφάλειά μας», τόνισαν.

Η πίεση συνεχίζει να αυξάνεται σε αυτήν την ελάχιστα γνωστή ομοσπονδιακή υπηρεσία, η οποία ωστόσο είναι η αρμόδια για να αναγνωρίσει επισήμως το αποτέλεσμα των εκλογών ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταβίβαση της εξουσίας από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στην ομάδα του Μπάιντεν.

Η Μέρφι δεν έχει ακόμη εγκρίνει επισήμως τη μεταβίβαση της εξουσίας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ