ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αναβάλλουν την ψηφοφορία για τις επενδύσεις στις υποδομές

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αναβάλλουν την ψηφοφορία για τις επενδύσεις στις υποδομές

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που αναβάλλουν προγραμματισμένη ψηφοφορία.

Οι Δημοκρατικοί στο αμερικανικό Κογκρέσο αποφάσισαν να αναβάλουν την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο των περίπου 1 τρισ. δολαρίων για τις επενδύσεις στις υποδομές που αναμενόταν το βράδυ της Πέμπτης, καθώς δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα ξεχωριστό πακέτο για το κλίμα και τις κοινωνικές δαπάνες το οποίο ελπίζουν ότι θα αμβλύνει τις διαφωνίες στο κόμμα.

Βασικοί νομοθέτες δήλωσαν ότι σημειώνουν πρόοδο προς ένα πλαίσιο χαρτογράφησης του συνολικού επιπέδου των δαπανών και των κεντρικών σχεδίων του πακέτου υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και κλίματος, αλλά ότι οι συζητήσεις απαιτούν περισσότερο χρόνο.

«Οι κοινοβουλευτικοί ενημερώθηκαν ότι πλέον δεν αναμένεται να γίνει καμιά ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων», ανέφερε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών Στένι Χόγερ.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και κορυφαίοι Δημοκρατικοί είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα μια σειρά από συναντήσεις με νομοθέτες, επιδιώκοντας να φέρουν το κόμμα κοντά στην προώθηση της εσωτερικής ατζέντας του προέδρου Μπάιντεν στο Κογκρέσο μέχρι το τέλος της ημέρας.

«Δεν βλέπω συμφωνία απόψε, πραγματικά δεν βλέπω», δήλωσε ο γερουσιαστής Τζο Μάντσιν μετά την αποχώρησή του από μια συνάντηση με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και την κεντροκεντριστή γερουσιαστή Κίρστεν Σίνεμα. «Απλώς - χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο», είπε, προβλέποντας ότι τελικά θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Οι Δημοκρατικοί αναμένεται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους την Παρασκευή.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που αναβάλλουν προγραμματισμένη ψηφοφορία.

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει την αντίδραση μιας μερίδας Δημοκρατικών που δεν θέλουν να το ψηφίσουν έως ότου η Γερουσία εγκρίνει το ευρύτερο νομοσχέδιο κοινωνικής πολιτικής. Το νομοσχέδιο για τις υποδομές θα χρηματοδοτήσει βελτιώσεις σε δρόμους, γέφυρες, λιμάνια και διευρυμένη ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι «είμαστε πιο κοντά σε μια συμφωνία από ποτέ. Αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί, και έτσι, θα χρειαστούμε λίγο επιπλέον χρόνο για να τελειώσουμε το έργο».

Οι Δημοκρατικοί σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία συμφιλίωσης για να ψηφίσουν το νομοσχέδιο με απλή πλειοψηφία στη Γερουσία για να ξεπεράσουν την αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικανών, αλλά δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν ούτε έναν γερουσιαστή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ