ΗΠΑ: Στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν ο Μπέρνι Σάντερς

ΗΠΑ: Στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν ο Μπέρνι Σάντερς

Την προηγούμενη Τετάρτη ο 78χρονος Σάντερς τερμάτισε την εκστρατεία του για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

Την επίσημη στήριξή του στον μέχρι πρόσφατα αντίπαλό του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν,εξέφρασε ο Μπέρνι Σάντερς, προκειμένου αυτός να νικήσει «τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στη σύγχρονη ιστορία αυτής της χώρας».

«Σήμερα ζητώ από όλους τους Αμερικανούς, όλους τους Δημοκρατικούς, ανεξάρτητους και πολλούς Ρεπουμπλικάνους – να συνενωθούν με αυτή την εκστρατεία και να υπερασπίσουν την υποψηφιότητά σας, την οποία στηρίζω», δήλωσε ο γερουσιαστής από το Βερμόντ στον Μπάιντεν σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση.

Την προηγούμενη Τετάρτη ο 78χρονος Σάντερς τερμάτισε την εκστρατεία του για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και σήμερα επικαλέστηκε το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ως έναν λόγο για να συνασπιστεί το κόμμα.

Όπως είπε, στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην αντιπροέδρου «για να είναι σίγουρος ότι θα νικήσει κάποιον που πιστεύω - και μιλώ μόνο για τον εαυτό μου - είναι ο πιο επικίνδυνος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία αυτής της χώρας», αναφερόμενος στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόνανλντ Τραμπ.

Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ανήρτησε μια φωτογραφία στο twitter, μαζί με τον Σάντερς, λίγο μετά την ανακοίνωση, που συνοδευόταν από τη λέξη «Ενότητα».

«Η στήριξή σας σημαίνει πολλά», είπε ο Μπάιντεν στον Σάντερς καθώς οι δυο εμφανίστηκαν δίπλα-δίπλα στο βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εκστρατείας του πρώην αντιπροέδρου. Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Σάντερς «την πιο δυνατή φωνή για μια πιο δίκαιη Αμερική». Ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να οριστεί επίσημα υποψήφιος από το Δημοκρατικό κόμμα κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του κόμματος, που αναβλήθηκε έως τις 17 Αυγούστου λόγω της πανδημίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ