Έτσι θα κάνεις την μπαταρία του iPhone να κρατήσει περισσότερο

Newsroom
Newsroom

Το πρόβλημα οφείλεται στην τελευταία αναβάθμιση λογισμικού

Αν το iPhone σας αντιμετωπίζει πρόβλημα με την μπαταρία του, ίσως υπάρχει η λύση. Οι αναφορές λένε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην τελευταία αναβάθμιση λογισμικού.

Οπότε αν έχετε κάνει σχετικά πρόσφατα αναβάθμιση, τότε αυτό σκοτώνει τη μπαταρία σας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα προέρχεται από το ότι το λογισμικό προσπαθεί να βάλει μια τάξη στα αρχεία του κινητού σας. Σε πρώτη φάση λοιπόν, πρέπει απλώς να περιμένετε, να αφήσετε να περάσει λίγος χρόνος και μερικοί κύκλοι φόρτισης, και να δείτε.

Ένας από τους λόγους που τα iPhone καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία μετά από την αναβάθμιση, είναι επειδή τα χρησιμοποιούμε περισσότερο. Υπάρχουν περισσότερες λειτουργίες για να δούμε, αλλαγές στις εφαρμογές, και πράγματα για να δοκιμάσουμε. Αν παρόλα αυτά μέχρι το τέλος της εβδομάδας συνεχίζει το κινητό να μη βγάζει ολόκληρη μέρα, υπάρχουν μερικά πράγματα να κάνετε.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις της μπαταρίας

Μπορεί να σας προσφέρει μερικά βοηθητικά tips, όπως το να χαμηλώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης, αλλά θα σας δείξει και τις εφαρμογές που καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία. Αν κάποια εφαρμογή έχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας τελευταία, ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα, ή να μην είναι ακόμα συμβατή με το νέο λειτουργικό. Ελέγξτε την για updates.

Αν κάποια εφαρμογή "τρέχει" στο backround, τότε ίσως χρειαστεί να τη βρείτε στο κεντρικό μενού των ρυθμίσεων και να την αλλάξετε. Το Facebook για παράδειγμα, τείνει να κάνει μόνο του αναβαθμίσεις, ακόμα κι αν δεν το έχετε ανοιχτό.

Ευελπιστούμε πάντως ότι δε θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα από όλα αυτά και απλώς το κινητό θα επανέλθει σιγά σιγά μόνο του. Κρατήστε το φορτιστή σας πρόχειρο και μην το χρησιμοποιείτε παραπάνω από το συνηθισμένο.

 

 

 

Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ